Opečené rybie filety na šaláte
4 porcie
Ľahký šalátik s pečenou rybou sa hodí ako lahodná večera.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
POTREBUJETE:
- 500 g vykostenej filety z ryby (pstruh, treska, hoki...)
- olivový olej a maslo na opekanie
- za dve hrste čerstvých zelených fazuliek
- 1 čakanka
- ľadový alebo kučeravý šalát
- cherry paradajky
- 4 vajcia (môže byť aj viac prepeličích)
- soľ
Na marinádu:
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 1 lyžica olivového oleja
- pol lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička cesnakového pesta
- farebné mleté korenie, soľ
- pár kvapiek balzamového octu
POSTUP:
- Vymiešaním ingrediencií (okrem balzamového octu) pripravte marinádu. Potrite ňou filety a nechajte pol hodiny odležať. Zvyšnú marinádu odložte a primiešajte do nej ocot.
- Filety opečte z oboch strán na olivovom oleji, fazuľky opečte na masle a trocha osoľte.
- Šalátové listy a čakanku natrhajte, pridajte prekrojené paradajky a vlažné fazuľky. Prelejte odloženou marinádou a zľahka premiešajte. Na vrch položte kúsky ryby, na hniličku uvarené vajcia a podávajte.
Náš tip: Do šalátu môžete pridať aj niekoľko opečených menších zemiakov.
Na ďalšej strane nájdete recept na domáce rybie prsty >>>