objednať časopis
všetky kategórie

Morské i sladkovodné ryby sú zdrojom nenasýtených 3-omega mastných kyselín, ktoré znižujú riziko srdcovo-cievnych ochorení. V kombinácii s rastlinným olejom, slnečnicovými či tekvicovými semienkami a listovou zeleninou, pripravíte (ne)skutočnú zdravú bombu!

Opečené rybie filety na šaláte

4 porcie

Ľahký šalátik s pečenou rybou sa hodí ako lahodná večera.
Ľahký šalátik s pečenou rybou sa hodí ako lahodná večera.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

POTREBUJETE:

  • 500 g vykostenej filety z ryby (pstruh, treska, hoki...)
  • olivový olej a maslo na opekanie
  • za dve hrste čerstvých zelených fazuliek
  • 1 čakanka
  • ľadový alebo kučeravý šalát
  • cherry paradajky
  • 4 vajcia (môže byť aj viac prepeličích)
  • soľ

Na marinádu:

  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica olivového oleja
  • pol lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička cesnakového pesta
  • farebné mleté korenie, soľ
  • pár kvapiek balzamového octu

POSTUP:

  1. Vymiešaním ingrediencií (okrem balzamového octu) pripravte marinádu. Potrite ňou filety a nechajte pol hodiny odležať. Zvyšnú marinádu odložte a primiešajte do nej ocot.
  2. Filety opečte z oboch strán na olivovom oleji, fazuľky opečte na masle a trocha osoľte.
  3. Šalátové listy a čakanku natrhajte, pridajte prekrojené paradajky a vlažné fazuľky. Prelejte odloženou marinádou a zľahka premiešajte. Na vrch položte kúsky ryby, na hniličku uvarené vajcia a podávajte.

Náš tip: Do šalátu môžete pridať aj niekoľko opečených menších zemiakov.

Na ďalšej strane nájdete recept na domáce rybie prsty >>>

Kategórie