objednať časopis
všetky kategórie

Kávové zrná, laskonky, venčeky, veterníky, špice, krémeše, gaštanové jazýčky... S našimi receptami ich pripravíte aj doma.

Kávové zrná

20 KUSOV, PRÍPRAVA: 40 MINÚT + CHLADENIE

POTREBUJETE:

  • 100 g masla + 50 g na obalenie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice mletej kávy
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice salka
  • 2 lyžičky rumu
  • 80 g piškót
  • 300 g marcipánu a 100 g horkej čokolády na obalenie
Vanilkové venčeky s malinami
Čítajte viac
Miňova ŠKOLA PEČENIA: VENČEKY Z ODPAĽOVANÉHO CESTA ako z parížskej cukrárne

POSTUP:

  1. Všetky suroviny na zrná okrem marcipánu a čokolády zmiešajte, vytvarujte z nich valček a dajte ho aspoň na pol hodiny do chladničky. S hmotou sa vám bude lepšie pracovať.
  2. Chladnú hmotu rozdeľte na rovnaké časti a vytvarujte z nich kávové zrná.
  3. Marcipán rozvaľkajte, rozkrájajte a obaľte v ňom zrná. V strede každého urobte varechou priehlbinu, aby ste docielili tvar kávového zrnka. Opäť dajte do chladničky.
  4. Pripravte čokoládovú polevu: Čokoládu s maslom roztopte a premiešajte. Obaľte v nej každé zrno a dajte stuhnúť do chladničky.
Jablkové koláčiky
Čítajte viac
6 dôvodov, prečo jesť JABLKÁ KAŽDÝ DEŇ: Výborné sú aj v týchto koláčikoch!

Na ďalšej strane nájdete recept na likérové špice>>