Reklama

Recept na NAJLEPŠIE LASKONKY: Hodia sa aj na Vianoce

Laskonky s kávovým krémom

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Krehké koláčiky plnené lahodným krémom sú neodolateľné. Vyskúšajte si ich pripraviť doma a určite ohúrite všetkých maškrtníkov. S našimi receptami sa vám zaručene podaria!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Upiekli ste tvrdé medovníčky? Naša cukrárka Veronika vás zachráni! TEASER

    Laskonky s karamelovým krémom

    Laskonky s karamelovým krémom

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    25 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 6 bielkov
    • 330 g krupicového cukru
    • 100 g práškového cukru
    • 160 g mletých vlašských orechov

    Na karamelový krém:

    • 200 g krupicového cukru
    • 200 ml smotany na šľahanie
    • 250 g mascarpone

    POSTUP:

    1. Urobte krém: Cukor nasypte do hrnca s hrubým dnom a nechajte skaramelizovať. Potom ho zalejte zohriatou smotanou a dobre rozmiešajte (pozor, môže veľmi bublať). Karamelovú šľahačku vlejte do misky a dajte do chladničky, najlepšie na noc.
    2. Pripravte laskonky: Bielky vlejte do ohňovzdornej misy, prisypte krupicový cukor a vyšľahajte do tuhej peny. Trvá to asi 15 minút. Odstavte a nechajte chvíľku vychladnúť.
    3. Mleté orechy zmiešajte s práškovým cukrom a jemne zamiešajte do bielkovej hmoty.
    4. Na plech dajte papier na pečenie a položte naň formičky. Naplňte ich bielkovou hmotou a zarovnajte. Potom formičky vyberte a laskonky pečte v rúre vyhriatej na 130 °C asi 15 minút. Teplotu znížte na 80 °C a sušte ešte asi 30 minút. Laskonky sú upečené, keď sa dajú ľahko odlepiť z papiera.
    5. Do karamelovej šľahačky pridajte mascarpone a vyšľahajte do tuha. Krémom naplňte cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a môžete skladať laskonky.

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Sisters Bakery robia fantastické lieskovcové laskonky

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Laskonky s kávovým krémom

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 45 MINÚT, 25 – 40 KUSOV

    NA KORPUS:

    • 6 bielkov
    • 330 g krupicového cukru
    • 100 g práškového cukru
    • 160 g mletých vlašských orechov

    NA KRÉM:

    • 200 g mascarpone
    • 200 g šľahačkovej smotany
    • 80 g práškového cukru
    • 2 lyžice silného espresa
    • 1 lyžička jemne mletej kávy

    POSTUP:

    1. Do ohňovzdornej misy vlejte bielky, prisypte krupicový cukor a nad parou vyšľahajte na hladkú, pevnú penu. Musia sa roztopiť všetky kryštáliky cukru, trvá to 10-15 minút.
    2. Odstavte a nechajte chvíľku vychladnúť. Mleté orechy zmiešajte s práškovým cukrom a zľahka vareškou zamiešajte do bielkovej hmoty.
    3. Na plech dajte papier na pečenie a položte naň oválnu formičku, ktorú naplníte bielkovou hmotou. Stierkou hmotu uhlaďte a prebytočné množstvo vráťte do misy. Formičku opatrne odstráňte a postupne pripravte ďalšie laskonky. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 130 °C na 15 minút. Následne teplotu znížte na 80 °C a ešte 30 minút sušte. Keď sa laskonky budú dať z papiera ľahko odlepiť, sú hotové. Nechajte ich vychladnúť.
    4. Pripravte krém: Do misy dajte mascarpone, šľahačkovú smotanu, cukor a vyšľahajte na pevné špičky. Pridajte espreso, mletú kávu a prešľahajte. Krém vložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a môžete plniť pripravené laskonky.
    5. Na krém položte vrchnú časť laskonky, jemne pritlačte druhým korpusom.

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Môžete ich vyskúšať aj s plnkou z lesného ovocia

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Orechové laskonky s kávovou plnkou

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    20 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 55 MINÚT

    Na cesto:

    • 6 bielkov
    • 320 g kryštálového cukru
    • 160 g mletých vlašských orechov (alebo kokosu)

    NA KRÉM:

    • 60 g kryštálového cukru
    • 50 ml silnej kávy
    • 50 ml mlieka
    • 3 lyžičky (10 g) kukuričného škrobu
    • 250 g masla (izbovej teploty)
    • 140 g práškového cukru

    POSTUP:

    1. Bielky s cukrom šľahajte nad parou do tuhej lesklej peny 10-15 minút.
    2. Zľahka primiešajte mleté orechy alebo kokos.
    3. Ručne alebo pomocou formy na laskonky naneste bielkové cesto na papier na pečenie. Pomôže, ak vnútorné okraje formy predtým potriete olejom.
    4. Laskonky pečte prvých 15 minút pri teplote 120 °C, potom ich 30-40 minút sušte pri 90 °C.
    5. Zatiaľ uvarte krém: V kastróle skaramelizujte 60 g cukru, zalejte ho kávou a neskôr aj mliekom rozmiešaným so škrobom. Minútku povarte a puding nechajte jemne vychladnúť. Mäkké maslo vyšľahajte s práškovým cukrom dopenista – cukor však pridávajte po malých častiach. Nakoniec primiešavajte hustý kávový puding. Ak je príliš hustý, zohrejte ho s trochou mlieka.
    6. Kávovým krémom zlepte laskonky k sebe. Nechajte chvíľu stuhnúť a môžete podávať.

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Čo tak jahodovo-vanilkové laskonky?

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Kokosovo-malinové laskonky

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Kokosové s nutelovo-maslovým krémom

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Orechové laskonky s čokoládovým krémom s praženými lieskovcami 

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Svadobné laskonky

    Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Domáca GRANOLA: Jednoduchý recept na chrumkavé raňajky

      Karamelové laskonky

      Viac laskonkovej inšpirácie a receptov nájdete na ďalšej strane >>>

      Čučoriedkové laskonky s tymianom