Reklama

To je FRAJER. Ľubomír svoje CHUTNÉ jedlá VARÍ V LESE a pozrite, aké sú dokonalé

Reuben sendvič.

Zdroj: Dobré jedlo/Ľubomír Šmindák

Reklama

Ľubomír je milovník prírody a jedla a svoj internetový priestor si našiel v outdoorovom varení.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    Vystačí si s nožom, kresadlom, so smolným drievkom, s brezovou kôrou a drobnosťami, ktoré zachránia mnoho krízových situácií. Ľubomír Šmindák varí totiž v lese @chef_from_thewoods.

    Mongolské hovädzie s udon rezancami

    2-3 porcie, príprava 10 minút, varenie 15 minút

    Potrebujete:

    • 300 g hovädzieho zadného mäsa
    • 4 lyžice sójovej omáčky
    • 1 lyžicu kukuričného škrobu
    • 1 lyžičku strúhaného zázvoru
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 1 cibuľu
    • 1 zelenú papriku
    • 1 červenú papriku
    • 4 lyžice oleja
    • 2 balíčky rezancov udon ";i:10;s:29:"soľ, mleté čierne korenie ";i:11;s:68:"čerstvé klíčky, pažítku a sezamové semiačka na servírovanie

    POSTUP

    1. Hovädzie mäso nakrájajte na tenké rezančeky, vložte do misky, pridajte sójovú omáčku, kukuričný škrob, soľ, korenie a nechajte chvíľu marinovať.
    2. Na rozpálenú panvicu prilejte olej, marinované mäso, prudko opečte a odložte.
    3. Do výpeku pridajte najemno nakrájaný zázvor, prelisovaný cesnak a krátko restujte. Po chvíľke pridajte na menšie kocky nakrájanú cibuľu, zelenú a červenú papriku a minútu všetko spolu opekajte. Zelenina by mala ostať chrumkavá. Udon rezance pripravte podľa návodu.
    4. K orestovanej zelenine pridajte opečené mäso, udon rezance a sójovú omáčku, ktorá ostala z marinovania mäsa. Všetko premiešajte dokopy a ešte minútu spolu prehrejte.
    5. Hotové rezance môžete dozdobiť čerstvými klíčkami, pažítkou alebo sezamovými semiačkami. K hotovému jedlu sa tiež hodia zemiaky či ryža.

    Bravčový tomahavk s grilovanou zeleninou

    2 porcie, príprava 10 minút, grilovanie 15 minút

    Potrebujete:

    • 2 bravčové tomahavk steaky (bravčové karé s kosťou)
    • 2 lyžičky masla
    • 2 varené zemiaky
    • 1 veľkú cibuľu
    • 1 veľkú paradajku
    • 1 paprička jalapeño
    • 2 jarné cibuľky
    • 2 vajcia
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej

    POSTUP

    1. Steaky z oboch strán osoľte, okoreňte, potrite olejom a grilujte na rozpálenej panvici približne 4 minúty z každej strany. Čas grilovania závisí od hrúbky steaku.
    2. Po ugrilovaní položte na každú porciu lyžičku masla, mäso zabaľte do alobalu a nechajte chvíľu odpočívať.
    3. Kým steaky odpočívajú, na rovnakej panvici ugrilujte zeleninu ako prílohu. Môžete použiť vopred uvarené zemiaky nakrájané na kocky, cibuľu, paradajku, papričku jalapeño a jarné cibuľky.
    4. Keď je zelenina takmer ugrilovaná, do panvice opatrne rozbite vajíčka, osoľte a okoreňte ich a pripravte volské oká. Do panvice vráťte šťavnaté tomahavk steaky a večera je hotová.

    Reuben sendviče

    2 porcie, príprava15 minút

    Potrebujete:

    • 4 krajce ražného chleba
    • 300 g pastrami (tenké plátky údenej hovädziny)
    • 200 g syra ementál
    • 250 g kyslej kapusty
    • 4 lyžice dresingu tisíc ostrovov

    Na dresing:

    • 4 lyžice majonézy
    • 1 lyžica kečupu
    • pol lyžičky mletej sladkej papriky
    • 1 lyžicu cibule (nadrobno nakrájanej)
    • 1 lyžicu kyslých uhoriek (nastrúhaných)
    • 1 lyžičku citrónovej šťavy
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP

    1. Plátky ražného chleba opečte na suchej panvici alebo na ohni. Na každý uložte plátky syra a potrite dresingom tisíc ostrovov, ktorý vymiešate z uvedených surovín.
    2. Medzi krajce chleba naložte poriadnu vrstvu mäsa a kyslú kapustu.
    3. Ak chcete mať syr pekne roztečený, celý sendvič môžete ešte z oboch strán opatrne opiecť na suchej panvičke.

    V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty >>>