To je FRAJER. Ľubomír svoje CHUTNÉ jedlá VARÍ V LESE a pozrite, aké sú dokonalé
11. 9. 2023, 6:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Dobré jedlo/Ľubomír Šmindák
Reklama
Ľubomír je milovník prírody a jedla a svoj internetový priestor si našiel v outdoorovom varení.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CdatTc5KoJu
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cdxj8b5qAJB
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CdfasTMKQtX
Galéria k článku
20 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Idete na PIKNIK? Zabaľte si chutné jedlo do košíkaVystačí si s nožom, kresadlom, so smolným drievkom, s brezovou kôrou a drobnosťami, ktoré zachránia mnoho krízových situácií. Ľubomír Šmindák varí totiž v lese @chef_from_thewoods.
Mongolské hovädzie s udon rezancami
2-3 porcie, príprava 10 minút, varenie 15 minút
Potrebujete:
- 300 g hovädzieho zadného mäsa
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžicu kukuričného škrobu
- 1 lyžičku strúhaného zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 1 zelenú papriku
- 1 červenú papriku
- 4 lyžice oleja
- 2 balíčky rezancov udon ";i:10;s:29:"soľ, mleté čierne korenie ";i:11;s:68:"čerstvé klíčky, pažítku a sezamové semiačka na servírovanie
POSTUP
- Hovädzie mäso nakrájajte na tenké rezančeky, vložte do misky, pridajte sójovú omáčku, kukuričný škrob, soľ, korenie a nechajte chvíľu marinovať.
- Na rozpálenú panvicu prilejte olej, marinované mäso, prudko opečte a odložte.
- Do výpeku pridajte najemno nakrájaný zázvor, prelisovaný cesnak a krátko restujte. Po chvíľke pridajte na menšie kocky nakrájanú cibuľu, zelenú a červenú papriku a minútu všetko spolu opekajte. Zelenina by mala ostať chrumkavá. Udon rezance pripravte podľa návodu.
- K orestovanej zelenine pridajte opečené mäso, udon rezance a sójovú omáčku, ktorá ostala z marinovania mäsa. Všetko premiešajte dokopy a ešte minútu spolu prehrejte.
- Hotové rezance môžete dozdobiť čerstvými klíčkami, pažítkou alebo sezamovými semiačkami. K hotovému jedlu sa tiež hodia zemiaky či ryža.

Video Player is loading.
Čo môžete urobiť z bohatej úrody šalátových UHORIEK?Bravčový tomahavk s grilovanou zeleninou
2 porcie, príprava 10 minút, grilovanie 15 minút
Potrebujete:
- 2 bravčové tomahavk steaky (bravčové karé s kosťou)
- 2 lyžičky masla
- 2 varené zemiaky
- 1 veľkú cibuľu
- 1 veľkú paradajku
- 1 paprička jalapeño
- 2 jarné cibuľky
- 2 vajcia
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
POSTUP
- Steaky z oboch strán osoľte, okoreňte, potrite olejom a grilujte na rozpálenej panvici približne 4 minúty z každej strany. Čas grilovania závisí od hrúbky steaku.
- Po ugrilovaní položte na každú porciu lyžičku masla, mäso zabaľte do alobalu a nechajte chvíľu odpočívať.
- Kým steaky odpočívajú, na rovnakej panvici ugrilujte zeleninu ako prílohu. Môžete použiť vopred uvarené zemiaky nakrájané na kocky, cibuľu, paradajku, papričku jalapeño a jarné cibuľky.
- Keď je zelenina takmer ugrilovaná, do panvice opatrne rozbite vajíčka, osoľte a okoreňte ich a pripravte volské oká. Do panvice vráťte šťavnaté tomahavk steaky a večera je hotová.

Video Player is loading.
Urobte deťom ZDRAVÚ MAŠKRTU - pestrofarebné OVOCNÉ kožeReuben sendviče
2 porcie, príprava15 minút
Potrebujete:
- 4 krajce ražného chleba
- 300 g pastrami (tenké plátky údenej hovädziny)
- 200 g syra ementál
- 250 g kyslej kapusty
- 4 lyžice dresingu tisíc ostrovov
Na dresing:
- 4 lyžice majonézy
- 1 lyžica kečupu
- pol lyžičky mletej sladkej papriky
- 1 lyžicu cibule (nadrobno nakrájanej)
- 1 lyžicu kyslých uhoriek (nastrúhaných)
- 1 lyžičku citrónovej šťavy
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Plátky ražného chleba opečte na suchej panvici alebo na ohni. Na každý uložte plátky syra a potrite dresingom tisíc ostrovov, ktorý vymiešate z uvedených surovín.
- Medzi krajce chleba naložte poriadnu vrstvu mäsa a kyslú kapustu.
- Ak chcete mať syr pekne roztečený, celý sendvič môžete ešte z oboch strán opatrne opiecť na suchej panvičke.
V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty >>>