ŠPARGĽOVÝ KOLÁČ S ÚDENÝM LOSOSOM

ŠPARGĽOVÝ KOLÁČ S ÚDENÝM LOSOSOM
ŠPARGĽOVÝ KOLÁČ S ÚDENÝM LOSOSOM
Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOOD STYLING BLANKA NEMČEKOVÁ

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 250 g bielej špargle
  • 250 g ricotty
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 50 g bazalkového pesta
  • štipka muškátového orieška
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 žĺtok
  • 150 g údeného lososa
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Špargľu umyte, očistite škrabkou a odkrojte konce. V hrnci s osolenou vodou povarte 6 minút a nechajte vychladnúť.
  2. Ricottu zmiešajte s citrónovou kôrou, pestom, osoľte, okoreňte a pridajte štipku muškátového orieška.
  3. Lístkové cesto rozviňte, preneste na plech, zaťažte druhým plechom a v rúre vyhriatej na 200 °C predpečte 10 minút.
  4. Predpečené cesto potrite rozšľahaným žĺtkom a potom ochutenou ricottou. Na ricottu poukladajte špargle a plátky lososa. V rúre vyhriatej na 200 °C pečte 10-15 minút, kým cesto nezozlatne.

ŠPARGĽOVÉ RECEPTY POKRAČUJÚ NA ĎALŠEJ STRANE >>>