Reklama

TOP RECEPT na BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Od šéfa chovateľov oviec na SLOVENSKU NEMÁ CHYBU!

Bryndzové halušky ako sen!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vmiešavate do bryndze smotanu, keď robíte halušky? „Znamená to, že nemáte dobrú bryndzu, lebo stopercentná ovčia nepotrebuje spoločnosť," usmieva sa Slavomír Reľovský, šéf slovenských chovateľov oviec a kôz, od ktorého sme vymámili rodinný recept na najlepšie bryndzáky, aké ste kedy jedli!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: RECEPT od šéfa slovenských ovčiarov! Teaser
    Zdroj: NMH

    "Kvalitná bryndza halušky krásne obalí, splynie s nimi, takže ju na nich takmer nevidíte a na salaši preto možno aj sprvu frflete, no na jazyku ju už zacítite až-až,“ usmieva sa šéf slovenských ovčiarov naďalej. Na teplých haluškách sa rozpustí preto, lebo bryndza je vlastne syr, a to jeden z TOP na celom svete.“ Už pri jeho slovách nám slinky tečú potokom – na božské halušky, ktoré odteraz pripravujeme podľa tohto receptu!

    Pravé bryndzové halušky

    Zdroj: Laura Witteková

    Bryndzové halušky podľa rodinného receptu.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 5-8 MINÚT

    Potrebujete:

    • 800 g zemiakov
    • 200 g polohrubej múky
    • 250 g ovčej bryndze (100 percentnej)
    • soľ
    • opečená slaninka a nasekaná pažítka na podávanie (nemusí byť)

    POSTUP:

    1. Očistené zemiaky nastrúhajte a vyžmýkajte. Prisypte múku, soľ podľa chuti a vypracujte cesto.
    2. Cesto hádžte do osolenej vriacej vody z lopárika alebo cez haluškovač. Keď halušky vyplávajú navrch, sceďte ich rovno do misy s bryndzou. Dobre premiešajte. Halušky podávajte s opečenou slaninkou, poliate výpekom a posypané nasekanou pažítkou, ak chcete. Dobrú chuť!

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.