"Kvalitná bryndza halušky krásne obalí, splynie s nimi, takže ju na nich takmer nevidíte a na salaši preto možno aj sprvu frflete, no na jazyku ju už zacítite až-až,“ usmieva sa šéf slovenských ovčiarov naďalej. „Na teplých haluškách sa rozpustí preto, lebo bryndza je vlastne syr, a to jeden z TOP na celom svete.“ Už pri jeho slovách nám slinky tečú potokom – na božské halušky, ktoré odteraz pripravujeme podľa tohto receptu!
Pravé bryndzové halušky
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 5-8 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g zemiakov
- 200 g polohrubej múky
- 250 g ovčej bryndze (100 percentnej)
- soľ
- opečená slaninka a nasekaná pažítka na podávanie (nemusí byť)
POSTUP:
- Očistené zemiaky nastrúhajte a vyžmýkajte. Prisypte múku, soľ podľa chuti a vypracujte cesto.
- Cesto hádžte do osolenej vriacej vody z lopárika alebo cez haluškovač. Keď halušky vyplávajú navrch, sceďte ich rovno do misy s bryndzou. Dobre premiešajte. Halušky podávajte s opečenou slaninkou, poliate výpekom a posypané nasekanou pažítkou, ak chcete. Dobrú chuť!
TIPY na ďalšie BRYNDZOVÉ dobroty aj rady šéfa slovenských ovčiarov sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Čítajte viac z Dobrého jedla: