objednať časopis
všetky kategórie

Bravčová panenská sviečková je ideálne mäso na rýchlu úpravu. Nech ju urobíte na akýkoľvek spôsob, vždy si pochutíte. Vyskúšajte niektorý z našich receptov.

CIGÁNSKA PEČIENKA ZO SVIEČKOVICE

Sviečková v žemli.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

3 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 400 g bravčovej sviečkovice
  • 3 žemle
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 veľkú paradajku
  • 1 cibuľu
  • šalátové srdiečko
  • pažítku na posypanie
  • soľ, korenie
  • bravčovú masť
  • hranolčeky ako prílohu

Na ochutenú majonézu:

  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžičku francúzskej horčice
  • mleté biele korenie
  • 1 strúčik cesnaku
Vtipné herečky v kuchyni.
Čítajte viac
Takto sa pri varení sa bavia herečky Kavaschová a Puklušová: Pozrite si TEPŠOVINY

POSTUP

  1. Sviečkovicu nakrájajte na hrubšie plátky, hánkami jemne naklepte, osoľte a okoreňte. Na rozpálenej masti prudko opečte z oboch strán. Zakryte pokrievkou a nechajte odstáť.
  2. Žemle prekrojte a rezné strany opečte na suchej panvici. Opečené spodné časti žemle potrite strúčikom cesnaku. Vrchné žemle pokvapkajte výpekom z mäsa.
  3. Majonézu vymiešajte s horčicou, bielym mletým korením a prelisovaným strúčikom cesnaku. Natrite opečenú spodnú reznú stranu žemle, položte po dva plátky opečenej sviečkovice, plátky paradajky, kolieska cibule a listy šalátu. Posypte nakrájanou pažítkou a priklopte vrchnou časťou žemle. Podávajte s opečenými hranolčekmi.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>