CIGÁNSKA PEČIENKA ZO SVIEČKOVICE
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
3 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g bravčovej sviečkovice
- 3 žemle
- 1 strúčik cesnaku
- 1 veľkú paradajku
- 1 cibuľu
- šalátové srdiečko
- pažítku na posypanie
- soľ, korenie
- bravčovú masť
- hranolčeky ako prílohu
Na ochutenú majonézu:
- 3 lyžice majonézy
- 1 lyžičku francúzskej horčice
- mleté biele korenie
- 1 strúčik cesnaku
POSTUP
- Sviečkovicu nakrájajte na hrubšie plátky, hánkami jemne naklepte, osoľte a okoreňte. Na rozpálenej masti prudko opečte z oboch strán. Zakryte pokrievkou a nechajte odstáť.
- Žemle prekrojte a rezné strany opečte na suchej panvici. Opečené spodné časti žemle potrite strúčikom cesnaku. Vrchné žemle pokvapkajte výpekom z mäsa.
- Majonézu vymiešajte s horčicou, bielym mletým korením a prelisovaným strúčikom cesnaku. Natrite opečenú spodnú reznú stranu žemle, položte po dva plátky opečenej sviečkovice, plátky paradajky, kolieska cibule a listy šalátu. Posypte nakrájanou pažítkou a priklopte vrchnou časťou žemle. Podávajte s opečenými hranolčekmi.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>