Sýty nedeľný OBED Z JEDNÉHO HRNCA: Kuracie stehná s tekvicou a fazuľou
Nemusíte zašpiniť všetky hrnce a tráviť pred nedeľným obedom v kuchyni kopec času. Šupnite to do jedného a tešte sa na chutný obed bez veľkej námahy.
- 80 min.
- porcie: 0
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1,5 kgkuracích stehien
- 900 gtekvice
- 1 ksPL olivového oleja
- 1 ksstredne veľkú cibuľu
- 4 ksstrúčiky cesnaku
- 200 mlbieleho vína
- 2 ksPL paradajkového pretlaku
- 2 ksbobkové listy
- 1/2 ksKL rozmrveného sušeného tymianu
- 1 kskonzervu ( 460 g) veľkej bielej fazule
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
Postup
krok
Vo veľkom ohňovzdornom hrnci rozohrejeme olej. Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vložíme do hrnca a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier.
krok
Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Potom prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, bobkové listy, tymian a soľ. Vložíme kuracie stehná, necháme zovrieť a prikryjeme.
krok
Rúru rozohrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Hrniec vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Tekvicu prekrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a dužinu pokrájame na väčšie kúsky. Fazuľu precedíme a necháme odkvapkať. Potom ju spolu s tekvicou pridáme k mäsu, prikryjeme a pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým mäso aj tekvica nie sú úplne mäkké. Pred podávaním vyberieme bobkové listy. Servírujeme s čerstvým chlebom alebo chrumkavou bagetou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
