Postup

 krok

Vo veľkom ohňovzdornom hrnci rozohrejeme olej. Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vložíme do hrnca a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier.

 krok

Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Potom prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, bobkové listy, tymian a soľ. Vložíme kuracie stehná, necháme zovrieť a prikryjeme.

 krok

Rúru rozohrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Hrniec vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Tekvicu prekrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a dužinu pokrájame na väčšie kúsky. Fazuľu precedíme a necháme odkvapkať. Potom ju spolu s tekvicou pridáme k mäsu, prikryjeme a pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým mäso aj tekvica nie sú úplne mäkké. Pred podávaním vyberieme bobkové listy. Servírujeme s čerstvým chlebom alebo chrumkavou bagetou.