Viac Piškótiných receptov a chutných inšpirácií nájdete na jej blogu Stvory z kuchyne.
Jednoduchá focaccia

Jednoduchá focaccia
Zdroj: Martina Dorkinová
1 VEĽKÁ (6 MENŠÍCH), PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g hladkej múky
- 2 lyžičky soli (plus na posolenie pred pečením)
- 1 balíček sušeného droždia
- 260 ml vody
- olivový olej
- paradajková omáčka (domáca alebo z konzervy), prosciutto, mozzarella, olivy, cibuľka, sušené paradajky na obloženie
POSTUP:
- Do misky dajte múku, soľ, sušené droždie, teplú vodu a 2 lyžice oleja. Vymiešajte cesto, pokojne v mixéri – trvá to asi 5 minút.
Cesto preložte do misy vytretej olejom, potrite ho aj zvrchu a nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu. - Vykysnuté cesto preložte do vymasteného plechu – buď v celku, alebo ho rozdeľte na menšie časti (5-6) a ponaťahujte do tvaru focaccie. Prstami na ňom urobte malé jamky, potrite paradajkovou omáčkou a obložte prosciuttom, mozzarellou, olivami, cibuľou, sušenými paradajkami. Nechajte ešte pol hodiny kysnúť.
- Focacciu pokvapkajte olejom, posoľte a pečte v rúre vyhriatej na maximum 20-25 minút.