Reklama

Roman Juraško má recept na POLIEVKU PROTI CHOROBÁM: Takto mu ju varila milovaná babička!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Roman Juraško má recept na POLIEVKU PROTI CHOROBÁM
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Roman Juraško si ako malý chlapec zamiloval (ne)obyčajnú zapraženú polievku. Spájajú sa mu s ňou spomienky na krásne časy strávené u starých rodičov.

    "Som panelákové dieťa z Liptovského Mikuláša, preto mi boli chvíle, ktoré som prešantil v dome v neďalekých Smrečanoch, vždy vzácne. Keď som bol chorý, stará mama za niekoľko minút vyčarovala „chorú“ dedinskú polievku, ktorá zahriala moju detskú dušu.

    Bola hotová rýchlo, bez špeciálnych ingrediencií, múka a ryža sa v špajze vždy našli. Zajedal som ju bielym rožkom. Dodnes mi ju varieva moja mama a zvládnem ju pripraviť dokonca sám. A možno na nej vyrastú aj naša deti," prezradil Dobrému jedlu obľúbený moderátor, ktorý to vie aj v kuchyni.

    Zdroj: Blanka Nemčeková/Laura Witteková

    Polievka, ktorú miluje Roman Juraško už od detstva. Varila mu ju jeho babička.

    Romanová chorá POLIEVKA

    2 PORCIE, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 lyžica masla
    • 1-2 lyžice hladkej múky
    • 500 ml studenej vody
    • 1 lyžička drvenej rasce
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžice ryže
    • soľ
    • rožok ako príloha a petržlenová vňať na ozdobu

    POSTUP:

    1. V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo a pridajte múku. Za stáleho miešania opekajte do zlatista.
    2. Zápražku zalejte studenou vodou a dobre rozmiešajte do hladka. Pridajte rascu, nadrobno nakrájaný cesnak a prepláchnutú ryžu. Varte, kým ryža nebude mäkká. Osoľte podľa chuti a podávajte s rožkom. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.