Roman Juraško má recept na POLIEVKU PROTI CHOROBÁM: Takto mu ju varila milovaná babička!
27. 7. 2024, 8:03 (aktualizované: 27. 7. 2024, 8:04)
Roman Juraško si ako malý chlapec zamiloval (ne)obyčajnú zapraženú polievku. Spájajú sa mu s ňou spomienky na krásne časy strávené u starých rodičov.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CGMghObBx2t/
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
"Som panelákové dieťa z Liptovského Mikuláša, preto mi boli chvíle, ktoré som prešantil v dome v neďalekých Smrečanoch, vždy vzácne. Keď som bol chorý, stará mama za niekoľko minút vyčarovala „chorú“ dedinskú polievku, ktorá zahriala moju detskú dušu.
Bola hotová rýchlo, bez špeciálnych ingrediencií, múka a ryža sa v špajze vždy našli. Zajedal som ju bielym rožkom. Dodnes mi ju varieva moja mama a zvládnem ju pripraviť dokonca sám. A možno na nej vyrastú aj naša deti," prezradil Dobrému jedlu obľúbený moderátor, ktorý to vie aj v kuchyni.
Zdroj: Blanka Nemčeková/Laura Witteková
Polievka, ktorú miluje Roman Juraško už od detstva. Varila mu ju jeho babička.
Romanová chorá POLIEVKA
2 PORCIE, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 1 lyžica masla
- 1-2 lyžice hladkej múky
- 500 ml studenej vody
- 1 lyžička drvenej rasce
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice ryže
- soľ
- rožok ako príloha a petržlenová vňať na ozdobu
POSTUP:
- V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo a pridajte múku. Za stáleho miešania opekajte do zlatista.
- Zápražku zalejte studenou vodou a dobre rozmiešajte do hladka. Pridajte rascu, nadrobno nakrájaný cesnak a prepláchnutú ryžu. Varte, kým ryža nebude mäkká. Osoľte podľa chuti a podávajte s rožkom. Dobrú chuť!