Plnené zemiaky so šampiňónmi
Ak pripravíte tieto zemiaky, ohúrite každú návštevu.
Zdroj: Shutterstock
Potrebujete:
- 5 zemiakov
- 2 PL oleja
- 1 cibuľa
- 150 g baby špenátu
- 200 g húb (šampiňóny, dubáky)
- 150 g syra
- 125 g cherry paradajok
- 1 PL provensalského korenia
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 PL sójovej omáčky
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 2 PL nízkotučného jogurtu
- soľ
- mleté čierne korenie
- citrónová šťava
- pažítka
POSTUP:
- Zemiaky umyjeme, osušíme a viackrát popicháme vidličkou. Zabalíme jednotlivo do alobalu a pečieme pri teplote 200 °C asi 60 minút.
- Medzitým na panvici rozhorúčime 1 PL oleja a opečieme na ňom nasekanú cibuľu.
- Pridáme prepláchnutý špenát a dusíme asi minútu-dve. Osolíme, okoreníme, posypeme provensalským korením. Precedíme cez sitko a necháme odkvapkať.
- Do panvice pridáme zvyšok oleja, rozhorúčime, pridáme podľa potreby nakrájané huby a opekáme asi 5 minút.
- Zalejeme trochou sójovej omáčky a dusíme ešte zopár minút.
- Upečené zemiaky rozpolíme, vydlabeme do nich plytké jamky, vydlabanú zmes zmiešame so syrom a špenátom a dáme s hubami a rozpolenými paradajkami do zemiakových lodičiek.
- Na dip vymiešame tvaroh s jogurtom a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou. Posypeme pažítkou a podávame so zemiakmi.
Čítajte viac z Dobrého jedla: