objednať časopis
všetky kategórie

Recepty Z HÚB, ktoré príjemne zahrejú aj zasýtia: A tá výnimočná chuť! Mňam...

Plnené zemiaky so šampiňónmi

Ak pripravíte tieto zemiaky, ohúrite každú návštevu.
Ak pripravíte tieto zemiaky, ohúrite každú návštevu.
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • 5 zemiakov
  • 2 PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 150 g baby špenátu
  • 200 g húb (šampiňóny, dubáky)
  • 150 g syra
  • 125 g cherry paradajok
  • 1 PL provensalského korenia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 2 PL nízkotučného jogurtu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • citrónová šťava
  • pažítka
Restované huby podľa profi hubára Erika Valentoviča chutia ako sen.
Čítajte viac
HUBY ako z rozprávky: LACNÁ DOBROTA od profesionálneho hubára Erika Valentoviča nemá chybu!

POSTUP:

  1. Zemiaky umyjeme, osušíme a viackrát popicháme vidličkou. Zabalíme jednotlivo do alobalu a pečieme pri teplote 200 °C asi 60 minút.
  2. Medzitým na panvici rozhorúčime 1 PL oleja a opečieme na ňom nasekanú cibuľu.
  3. Pridáme prepláchnutý špenát a dusíme asi minútu-dve. Osolíme, okoreníme, posypeme provensalským korením. Precedíme cez sitko a necháme odkvapkať.
  4. Do panvice pridáme zvyšok oleja, rozhorúčime, pridáme podľa potreby nakrájané huby a opekáme asi 5 minút.
  5. Zalejeme trochou sójovej omáčky a dusíme ešte zopár minút.
  6. Upečené zemiaky rozpolíme, vydlabeme do nich plytké jamky, vydlabanú zmes zmiešame so syrom a  špenátom a dáme s hubami a rozpolenými paradajkami do zemiakových lodičiek.
  7. Na dip vymiešame tvaroh s jogurtom a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou. Posypeme pažítkou a podávame so zemiakmi.

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Naučte sa rozoznávať huby, aby sa nestala tragédia.
Čítajte viac
BEDLIČKA nie je malá BEDĽA, TOTO by ste mali vedieť, aby hubačka nebola rizikom
Hlivová polievka so smotanou.
Čítajte viac
PROTIZÁPALOVÁ DIÉTA: Hliva aj bryndza pomôžu pri reume, astme a psoriáze
tekvicové gnocchi
Čítajte viac
Večere od blogerky Veroniky na celý týždeň, pochutnajú si vegáni i mäsožravci
huby - hríby - muchotrávka zelená
Čítajte viac
NEOTRÁVTE SA HUBAMI! Dajte pozor aj na MUCHOTRÁVKU ZELENÚ!
Hŕstková
Čítajte viac
POLIEVKOVÉ SKVOSTY: Máme pre vás naozaj DOBRÉ RECEPTY na vývar s knedličkami i frankfurtskú