objednať časopis
všetky kategórie

Recepty Z HÚB, ktoré príjemne zahrejú aj zasýtia: A tá výnimočná chuť! Mňam...

Gnocchi s mrkvou a hubami

Gnocchi s mrkvou a hubami
Gnocchi s mrkvou a hubami
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • 500 g zemiakov
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • 120 g hladkej pohánkovej múky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 200 g mrkvy
  • 100 g húb (šampiňóny,
    dubáky, kuriatka)
  • 200 g bylinkového smotanového syra
  • 2 PL petržlenovej vňate
  • 1 PL olivového oleja
  • mleté čierne korenie
Čítajte viac
Huby rastú jedna radosť a táto KRÉMOVÁ HUBOVÁ POLIEVKA je naozaj dobrá!

POSTUP:

  1. Zemiaky umyjeme a varíme v osolenej vode domäkka.
  2. Precedíme, necháme trocha vychladnúť a ošúpeme.
  3. Potom pretlačíme, pridáme 1 ČL soli a trocha muškátového orieška. Zapracujeme múku. Cesto by sa nám malo odlepovať od rúk. Ak potrebujeme, pridáme viac múky.
  4. Cesto rozpolíme, na pomúčenej doske vytvarujeme do dlhého valca a nakrájame na asi 2 cm kúsky, z ktorých urobíme guľky, ktoré jemne stlačíme vidličkou.
  5. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké rezance. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca pridáme olej a huby na ňom opekáme asi 3 minúty.
  6. Zamiešame mrkvu, chvíľu opražíme a zalejeme vývarom. Varíme asi 4 minúty, potom zamiešame syr a necháme rozpustiť. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  7. Gnocchi varíme v osolenej vode asi 5 minút. Scedíme a zamiešame do zeleninovej omáčky. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>