Gnocchi s mrkvou a hubami
Gnocchi s mrkvou a hubami
Zdroj: Shutterstock
Potrebujete:
- 500 g zemiakov
- soľ
- muškátový oriešok
- 120 g hladkej pohánkovej múky
- 250 ml zeleninového vývaru
- 200 g mrkvy
- 100 g húb (šampiňóny,
dubáky, kuriatka) - 200 g bylinkového smotanového syra
- 2 PL petržlenovej vňate
- 1 PL olivového oleja
- mleté čierne korenie
POSTUP:
- Zemiaky umyjeme a varíme v osolenej vode domäkka.
- Precedíme, necháme trocha vychladnúť a ošúpeme.
- Potom pretlačíme, pridáme 1 ČL soli a trocha muškátového orieška. Zapracujeme múku. Cesto by sa nám malo odlepovať od rúk. Ak potrebujeme, pridáme viac múky.
- Cesto rozpolíme, na pomúčenej doske vytvarujeme do dlhého valca a nakrájame na asi 2 cm kúsky, z ktorých urobíme guľky, ktoré jemne stlačíme vidličkou.
- Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké rezance. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do hrnca pridáme olej a huby na ňom opekáme asi 3 minúty.
- Zamiešame mrkvu, chvíľu opražíme a zalejeme vývarom. Varíme asi 4 minúty, potom zamiešame syr a necháme rozpustiť. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
- Gnocchi varíme v osolenej vode asi 5 minút. Scedíme a zamiešame do zeleninovej omáčky. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>