objednať časopis
všetky kategórie

Huby sú neoddeliteľnou súčasťou jesene. Uvarte si z nich niečo výnimočné a vyskúšajte tieto recepty...

Recepty priniesol portál Čas pre ženy.sk.

Hubová polievka so zemiakmi

Hubová polievka so zemiakmi je ideálna do sychravých jesenných dní.
Hubová polievka so zemiakmi je ideálna do sychravých jesenných dní.
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g šampiňónov
  • 2 PL oleja
  • 20 g sušených húb
  • 1 bobkový list
  • 4 borievky
  • 10 zrniečok čierneho korenia
  • 1 mrkva
  • 100 g zemiakov
  • 1 menší pór
  • 6 vetvičiek petržlenovej vňate
  • soľ
Jediný profesionálny hubár na Slovensku Erik Valentovič venoval Dobrému jedlu svoj milovaný recept.
Čítajte viac
Ako správne ZBERAŤ a SUŠIŤ HUBY: Máme TIPY od jediného profi hubára na Slovensku!

POSTUP:

  1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno.
  2. Mrkvu a zemiaky ošúpeme, opláchneme a nakrájame.
  3. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. V hrnci rozhorúčime olej, pridáme šampiňóny a krátko opečieme, potom vyberieme.
  4. Do výpeku pridáme cesnak a cibuľu a opekáme asi 5 minút. P
  5. ridáme pripravenú zeleninu a potom zalejeme 1 litrom vody.
  6. Do polievky pridáme huby, bobkový list, borievky, čierne korenie a privedieme do varu.
  7. Varíme asi 30 minút. Nakoniec vmiešame šampiňóny, povaríme ešte 5 minút a dochutíme. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>