Reklama

Ráno si pospite a RAŇAJKY spojte s obedom. Lenivý BRUNCH na víkend

Spojte raňajky s obedom, urobte si brunch.

Zdroj: Gurmet

Reklama

Doprajte si dlhé lenivé dopoludnie a raňajky bez hanby spojte s obedom. Jednoducho si užite pestrý brunch s pokojom Angličanov. Dobrú chuť!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vyskúšajte chutný kukuricový šalát podľa Blue Grandma

    RAŇAJKOVÝ KOLÁČ

    Zdroj: Gurmet

    Raňajkový koláč s vajíčkami z lístkového cesta.

    3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
    • 3 vajcia + na potretie
    • 80 ml crème fraîche alebo kyslej smotan
    • za 2 hrste nastrúhaného syra gruyère
    • 3 pláty prerastenej slaniny
    • za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
    • soľ, mleté čierne korenie 

    POSTUP

    1. Rúru predhrejte na 200 °C. Z cesta po obvode odrežte tenké pásiky. Cesto zľahka popichajte vidličkou, potrite rozšľahaným vajcom a pásiky položte na okraje. Potrite ich vajcom. Pečte asi 15 minút dozlatista.
    2. V miske vymiešajte smotanu a syr. Podľa chuti mierne osoľte. Zmes rozotrite na cesto a na troch miestach vytvorte jamky. Do nich rozklepnite vajcia a položte pláty slaniny.
    3. Vložte do rúry a pečte približne 10 minút, kým bielky na vajciach nestuhnú. Vyberte z rúry, osoľte, okoreňte a posypte vňaťou.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najchutnejšia jarná polievka z bryndze, póru a mandlí

      CROQUE MADAME

      Zdroj: Gurmet

      Croque - známy francúzsky sendvič hýri chuťami.

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

      Potrebujete:

      • 8 hrubších krajcov chleba
      • 4 lyžice dijonskej horčice
      • 200 g ementálu
      • 4 plátky šunky
      • 4 vajcia
      • 2 lyžice masla
      • nasekanú čerstvú pažítku 

      Na bešamel:

      • 200 ml mlieka
      • 1 lyžicu masla
      • 1 lyžicu hladkej múky
      • štipku muškátového orieška
      • soľ

      POSTUP

      1. Pripravte bešamel: Maslo rozpustite v kastróliku a prisypte múku. Za stáleho miešania opečte svetlú zápražku. Po častiach prilievajte mlieko a vždy prešľahajte, aby nevznikli hrudky. Osoľte, ochuťte muškátovým orieškom a na miernom ohni miešajte, kým zmes nezhustne.
      2. Krajce chleba nasucho opečte z oboch strán. Každý krajec potrite horčicou a trochou bešamelu. Štyri z nich bohato posypte strúhaným ementálom, položte šunku, znova syr a prikryte nepotretými krajcami. Vrch znova potrite bešamelom a posypte syrom.
      3. V panvici na masle upečte 4 volské oká. Zatiaľ dajte hrianky zapiecť do vyhriatej rúry pod gril na 3 minúty, aby sa syr rozpustil. Hrianky servírujte s volským okom a pažítkou. 
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Ako jesť ŠPARGĽU? S domácou MAJONÉZOU, ktorú si vymiešate RAZ-DVA! Teaser
        Zdroj: NMH

        FRANCÚZSKA CITRUSOVÁ HRIANKA

        Zdroj: Gurmet

        Francúzska citrusová hrianka

        4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

        Potrebujete:

        • 4 plátky bieleho pečiva (žemľa, hriankový chlieb, vianočka)
        • za hrsť blanšírovaných mandlí
        • 3-4 lyžice krupicového cukru
        • 1 veľké vajce
        • štvrť lyžičky vanilkového extraktu
        • 4 lyžice mäkkého masla
        • 60 ml pomarančovej šťavy
        • 60 ml vody
        • za hrsť mandľových lupienkov
        • 1 lyžica olivového oleja";i:10;s:29:"1 lyžica pomarančovej kôry";i:11;s:24:"za hrsť čerstvej mäty";i:12;s:55:"citrusy, mäta med alebo práškový cukor na ozdobenie

        POSTUP

        1. Urobte mandľovú pastu: Celé mandle rozmixujte s lyžicou cukru, pridajte vajce, extrakt, maslo a premiešajte. V kastróliku zmiešajte pomarančovú šťavu, 60 ml vody a 1-2 lyžice cukru. Varte asi 1 minútu. Zo začiatku miešajte, aby sa cukor rozpustil.
        2. Lupienky mandlí zmiešajte s olejom, nastrúhanou pomarančovou kôrou a nasekanou mätou.
        3. Plátky pečiva potrite cukrovým sirupom, aby dobre nasiakli. Potom naneste mandľovú pastu a bohato posypte ochutenými lupienkami.
        4. V rúre vyhriatej na 200 °C pečte asi 20 minút dozlatista. Dávajte pozor, aby sa mandle nezačali pripaľovať. Podávajte posypané práškovým cukrom alebo pokvapkané medom, ozdobené mätou a plátkami citrusov. 

        Neviete čo variť? Dobré jedlo je vždy inšpiráciou: