objednať časopis
všetky kategórie

Máte už marhule? Alebo oberáte kyselkavé ríbezle? A dobré jahody sú v obchodoch ešte stále, takže hor sa do dezertov, v ktorých sa skvelé ovocie tak dokonale snúbi s tvarohom či so smotanou...

Galetka s vanilkovým krémom a ovocím

Chrumkavá a šťavnatá zároveň.
Chrumkavá a šťavnatá zároveň.
Zdroj: Shutterstock

8 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Na cesto:

  • 140 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 120 g stuhnutého masla
  • 1 žĺtok
  • 1-2 lyžice ľadovej vody
  • štipka soli

Na plnku:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžice cukru

Na ozdobu:

  • 2 hrste čučoriedok
  • zopár strapcov červených ríbezlí
  • práškový cukor

Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie