Postup

 krok

Zo surovín na žemličky vypracujte vláčne a nelepivé cesto. Nechajte prikryté nakysnúť. Odvážte 20 rovnako veľkých kúskov cesta, vytvarujte placky s priemerom asi 8 cm. Nechajte ešte pár minút nakysnúť a opekajte z oboch strán na naolejovanej panvici (spolu asi 5 minút).

 krok

Urobte holandskú omáčku: Maslo roztopte na najnižšom stupni ohrevu sporáka. Zlejte číry maslový tuk a udržujte ho v teple. Nad parou vyšľahajte žĺtky so štipkou soli a s citrónovou šťavou do hustej peny. Odstavte a pomaly vmiešajte maslový tuk. Omáčku dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou, prípadne mletým čili. Udržujte v teple.

 krok

Špenát preberte a umyte, hrubé stonky odstráňte. Na vyhriatej panvici dohneda opečte na oleji strúčik cesnaku rozpučený plochou stranou noža. Cesnak vyberte, vložte do panvice očistený špenát, osoľte, okoreňte a nechajte teplom zvädnúť. Odložte bokom a keď trochu vychladne, papierovou utierkou z neho odstráňte prebytočnú vodu.

 krok

 Pre každého jedáka dajte na tanier opečenú chlebovú žemličku, na ňu uložte dusený cesnakový špenát, opečenú šunku, volské oko a porciu polejte holandskou omáčkou. Okoreňte, posypte červenou paprikou a môžete podávať.