Jemná MRKVOVÁ BÁBOVKA: Hodí sa ku kávičke i na raňajky
Táto bábovečka vyzerá obyčajne, ale je jedinečná. Upečte si ju hneď teraz, aby ste si na nej mohli pochutnať aj zajtra na raňajky.
- 50 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 350 gnajemno postrúhanej mrkvy
- 350 gpolohrubej múky
- 160 gpráškového cukru
- 2 lyžicemedu
- 300 mlsmotany na šľahanie
- 1 balíčekvanilkového cukru
- 4 lyžiceoleja
- 2 ksvajcia
- 2 lyžicenastrúhanej pomarančovej kôry
- 1 balíčekkypriaceho prášku
Postup
krok
Očistenú mrkvu najemno postrúhame. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom a s medom. Prilejeme olej, smotanu, postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomarančovú kôru a nakoniec zapracujeme postrúhanú mrkvu.
krok
Cesto dáme do vymastenej, strúhankou vysypanej bábovkovej formy a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňoch Celzia. Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
