objednať časopis
všetky kategórie

Záhoráci pečú pocheraje, vy pravdepodobne koláče alebo zákusky. Chutiť vám budú úplne rovnako, akurát nárečie im dáva svojský význam! Využite sezónu ovocia a napečte na víkend niečo poriadne šťavnaté.

KREHKÝ MREŽOVNÍK S DROBNÝM OVOCÍM

12 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

Mrežovník
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POTREBUJETE:

Na cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 balíček kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 3-4 lyžice kryštálového cukru
  • 3-4 lyžice pomletých piškót
  • 3-4 lyžice pomletých vlašských orechov
  • 1 kg drobného ovocia (černice, maliny, čučoriedky, čierne aj červené ríbezle)
  • 1 vajce na potretie
Marhuľový koláčik
Čítajte viac
Krásne krémový MARHUĽOVÝ KOLÁČIK: Od jubilantky BEÁTY DUBASOVEJ

POSTUP:

  1. Najskôr uvarte puding s 500 ml mlieka a cukrom, aby vychladol. Odstavte ho a prikryte potravinovou fóliou, nech sa na ňom netvorí kožka. 
  2. Urobte cesto: Vypracujte ho zo všetkých surovín a rozdeľte na polovicu. Jednu polovicu vyvaľkajte a vyložte ňou plech, aby cesto pretŕčalo 3-4 mm cez okraj. Potom ho posypte mletými piškótami a orechmi. Na ne nalejte puding a rovnomerne ho rozotrite. Posypte drobným ovocím.
  3. Druhú polovicu cesta rozvaľkajte na hrúbku asi 3 mm a rozrežte na pásiky široké 1 cm. Na ovocí z nich vytvorte mriežku. Potrite ju rozšľahaným vajcom a koláč pečte v rúre vyhriatej na 170 °C asi 35 minút. Nechajte ho aspoň pol hodiny chladnúť a môžete krájať.

Na ďalšej strane nájdete recept na jednoduchý koláč s džemom >>>

Kategórie