Reklama

Odtrhnite a šup na gril! Tieto druhy ZELENINY sú ako stvorené na GRILOVANIE

Grilovaná zelenina

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama

Tešíte sa vo vašej záhradke bohatej úrode zeleniny? Rozpáľte gril a presvedčte sa, že aj tieto obyčajné druhy zeleniny chutia fantasticky, keď ich ogrilujete.

1. Cuketa

Cuketa

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Cuketa je na grile vynikajúca. Jej jemná chuť a štruktúra sa po tepelnej úprave ešte zvýraznia. Je to zdravá voľba aj pre rýchle grilovanie. Ochutiť ju môžete akýmkoľvek korením a z výsledku budete nadšení, radí portál Záhradkár.

2. Paprika

Zdroj: Laura Witteková

PAPRIKY PLNENÉ RIZOTOM S CÍCEROM

Paprika je skvelou voľbou. Jej sladká chuť sa pri grilovaní ešte zvýrazní. Môžete použiť rôzne odrody a farebné varianty (zelenú, červenú, oranžovú či žltú), aby ste vytvorili dobre vyzerajúci a chutný tanier.

3. Paradajky

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Cuketa plnená quinoou, paprikou a bylinkami.

Cherry alebo kokteilové paradajky sú ideálne na grilovanie. Ich sladkosť sa pri grilovaní uvoľní, čo z nich robí skvelú prílohu alebo súčasť letných šalátov.

4. Cibuľa

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Cibuľa je na grile skutočným zázrakom. Teplota grilu zjemní jej silnú chuť a vytvorí príjemnú sladkosť, ktorá sa dokonale hodí k ostatným chutiam z grilu. Grilované cibuľové kolieska alebo celá cibuľa sú obľúbenou prílohou k mnohým grilovaným jedlám.

5. Mrkva

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Aj keď možno nie je prvou zeleninou, po ktorej by ste pri grilovaní siahli, mrkva je skutočne vynikajúca. Keď sa griluje, jej prirodzená sladkosť sa uvoľní a jej textúra sa stáva príjemne mäkkou. Mrkvy môžete grilovať celé alebo pokrájané na dlhé prúžky.

Vyskúšajte viac chutných nápadov na grilovačku z Dobrého jedla: