Reklama

Nadýchané americké palacinky s čučoriedkami. Tento hrnčekový recept vás nadchne!

Reklama
Nina Smiešna

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kombinácia nadýchaných palaciniek a šťavnatých čučoriedok je nielen skvelá pre chuťové poháriky, ale aj vizuálne atraktívna. Náš hrnčekový recept, navyše s videonávodom, zvládne naozaj každý!

Zdroj: pexels.com

Americké palacinky sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú nadýchané a chutné raňajky, ktoré sú nielen výživné, ale aj plné možností na rôzne variácie. Ich univerzálnosť a jednoduchosť prípravy ich robí perfektným pokrmom na akúkoľvek príležitosť!

Americké palacinky (pancakes) sú jedným z najobľúbenejších raňajkových pokrmov v Spojených štátoch a mnohých ďalších krajinách po celom svete. Tieto vysoké, nadýchané palacinky sa líšia od klasických slovenských palaciniek nielen svojím vzhľadom, ale aj textúrou, prípravou a spôsobom podávania.

Zdroj: pexels.com

Americké palacinky sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú nadýchané a chutné raňajky, ktoré sú nielen výživné, ale aj plné možností na rôzne variácie. Ich univerzálnosť a jednoduchosť prípravy ich robí perfektným pokrmom na akúkoľvek príležitosť!

Odkiaľ pochádzajú americké palacinky?

Americké palacinky majú korene v európskych palacinkách, ich dnešná podoba sa začala formovať v Spojených štátoch v 19. storočí. Američania postupne prispôsobili recept na typické nadýchané palacinky, ktoré sú bežne podávané v kombinácii s rôznymi polevami, ako sú javorový sirup, maslo, ovocie alebo šľahačka.

Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo

Čučoriedky sú bohaté na vitamíny (najmä vitamín C a vitamín K), minerály a antioxidanty, ktoré podporujú zdravie srdca, imunitný systém a zdravie pokožky. Majú tiež protizápalové účinky a pomáhajú v boji proti voľným radikálom.

Čím sú typické?

Americké palacinky sú zvyčajne hustšie a nadýchané než tradičné tenké palacinky, ktoré sú populárne v Európe, vrátane Slovenska. Tento charakteristický efekt je spôsobený pridaním prášku do pečiva a jedlej sódy, ktoré spôsobujú, že palacinky počas pečenia narástajú a vytvárajú vzdušnú, jemnú textúru. Zvyčajne sa pečú na panvici alebo grilovacej platni a podávajú sa v niekoľkých kusoch na sebe, čím sa líšia od našich slovenských palaciniek, ktoré sú tenšie a zvyčajne plnené rôznymi náplňami.

Autor článku

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.