Tento šalát nemá chybu! " Chutí aj studený. Namiesto bryndze v ňom môžete použiť syr cottage," radí autorka receptu.
Viac inšpirácií talentovanej food blogerky Ely Krídlovej nájdete na www.zosrdcadohrnca.sk
Šalát z nových zemiakov a zo špargle
Šalát z nových zemiakov a zo špargle a s bryndzou.
Zdroj: www.zosrdcadohrnca.sk/ Ela Krídlová
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 10 malých nových zemiakov
- 1 zväzok zelenej špargle
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžička medu
- soľ, korenie štyroch farieb
- olivový olej
- 100 g bryndze na posypanie
POSTUP:
- Dobre umyté zemiaky nakrájajte a uvarte v slanej vode domäkka.
- Špargľu umyte, odrežte zdola drevnatú časť a nakrájajte na kúsky. Varte v slanej vriacej vode 3 minúty – potom ihneď schlaďte v studenej vode.
- Pripravte zálievku z dvoch lyžíc olivového oleja, ryžového octu, medu, korenia a zo soli.
- V mise zmiešajte teplé zemiaky so špargľou, pridajte zálievku a porcie posypte bryndzou. Môžete podávať.
Článok s receptom od LaPetit pokračuje na ďalšej strane >>>