Okrem toho ich zjete aj očami. Dobrú chuť!

Tento šalát nemá chybu! Viac inšpirácií talentovanej food blogerky Ely Krídlovej nájdete na www.zosrdcadohrnca.sk

Šalát z nových zemiakov a zo špargle

2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 10 malých nových zemiakov
  • 1 zväzok zelenej špargle
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžička medu
  • soľ, korenie štyroch farieb
  • olivový olej
  • 100 g bryndze na posypanie

Postup:

  1. Dobre umyté zemiaky nakrájajte a uvarte v slanej vode domäkka.
  2. Špargľu umyte, odrežte zdola drevnatú časť a nakrájajte na kúsky. Varte v slanej vriacej vode 3 minúty – potom ihneď schlaďte v studenej vode.
  3. Pripravte zálievku z dvoch lyžíc olivového oleja, ryžového octu, medu, korenia a zo soli.
  4.  V mise zmiešajte teplé zemiaky so špargľou, pridajte zálievku a porcie posypte bryndzou. Môžete podávať.

Dobrý tip Ely Krídlovej

Šalát chutí aj studený. Namiesto bryndze v ňom môžete použiť syr cottage.