objednať časopis
všetky kategórie

Nie je ťažké variť z veľkého rozpočtu. Ak je peniažkov menej, nakŕmiť rodinu môže byť fuška. Náš kuchár Ľuboš Mego si s tým poradil a pripravil pre vás fantastické recepty…

Kuracie krídelká s ostrokyslou omáčkou.
Kuracie krídelká s ostrokyslou omáčkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

PEČENÉ KURACIE KRÍDELKÁ S OSTROKYSLOU OMÁČKOU

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT
Potrebujete:

  • 2 kg kuracích krídel
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Na omáčku:

  • 150 ml vývaru alebo vody
  • 150 ml ryžového alebo klasického liehového octu
  • 100 g cukru
  • sušené drvené čili (nemusí byť)
  • 1 cesnak
  • 1 cm nastrúhaného zázvoru
  • kukuričný škrob
  • soľ

Ako príloha:

  • ryža
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 1 uhorku
  • sójové alebo mungo klíčky
  • 2 limety
  • lístky koriandra

POSTUP je na ďalšej strane>>>