objednať časopis
všetky kategórie

V prvom kole druhej série obľúbenej televíznej šou sa svojimi kreatívnymi tortami pochválili všetci dvanásti súťažiaci. Vybrali sme tri skvelé recepty, ktoré môžete vyskúšať aj vy. No v hanbe neostali ani tie ostatné!

MAKOVÁ TORTA

Tomáš
Prostredník a jeho maková torta
Tomáš Prostredník a jeho maková torta
Zdroj: MILAN_KRUPCIK

12-14 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 5 žĺtkov
  • 180 g práškového cukru
  • 200 g mletého maku
  • 60 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 70 ml mlieka
  • 8 bielkov

Na krém:

  • 500 g odkôstkovaných višní
  • 200 ml rumu + 4 lyžice
  • 700 ml mlieka
  • 120 g kryštálového cukru
  • 40 g vanilkového cukru
  • 3 žĺtky
  • 80 g pudingového prášku
  • 450 g masla
Milan „Junior“ Zimnýkoval a Juraj Bača spoločne moderujú  televíznu šou Pečie celé Slovensko.
Čítajte viac
Junior a Juraj Bača si opásali zástery: Aha, čo objavili v Dobrom jedle!

POSTUP

  1. 200 g višní dajte do misky a zalejte 200 ml rumu.
  2. Pripravte korpus: Žĺtky s cukrom vyšľahajte na penu. Pridajte mak, múku s kypriacim práškom a jemne zamiešajte. Vlejte mlieko a nakoniec zapracujte sneh z bielkov. Cesto vlejte do formy s priemerom 26 cm, ktorej dno ste vyložili papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 170 °C a pečte približne 30 minút.
  3. Na krém dajte variť dve tretiny mlieka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Vo zvyšnom mlieku zmiešajte pudingový prášok so žĺtkami. Nalejte do zohriateho mlieka a uvarte hladký krém. Odstavte a prikryte fóliou, aby sa nespravila šupka. Do vychladnutého krému pridajte 4 lyžice rumu z višní a zmäknuté maslo. Vyšľahajte hladký krém.
  4. Korpus prerežte na 3 pláty. Najskôr ich navlhčite rumom z višní, potom natrite časťou krému a poukladajte višne. Tento postup opakujte aj s druhým plátom a tretí položte navrch. Povrch a boky torty natrite zvyšným krémom. Dajte zachladiť.
  5. Tortu ozdobte višňami, zvyšným krémom a lístkami mäty.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie