bratislavská roštenka

Dobré jedlo

Nedarila sa vám ROŠTENKA? Táto BRATISLAVSKÁ je mäkučká a OMÁČKA až spieva

K bratislavskej roštenke sa nevzťahuje žiaden zaujímavý gastropríbeh, ale v starej kuchárskej knihe sme sa stretli so skvelým odporúčaním: K pokrmu namiesto prílohy podávaj dobré vychladené biele alebo červené víno. A rátaj s litrom na osobu...

Čítajte viac
Kastrólová roštenka: Ak chcete na večeru poriadne mäsité jedlo

BRATISLAVSKÁ ROŠTENKA

bratislavská roštenka
Zdroj: Dobré jedlo

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

Potrebujete:

  • 600 – 800 g hovädzej roštenky
  • 3 stredne veľké cibule
  • 2 mrkvy, 2 petržleny a kúsok zeleru + na podávanie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu paradajkového koncentrátu (alebo 3 lyžice riedkeho pretlaku)
  • 2 bobkové listy
  • pár guľôčok nového a čierneho korenia
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 3-4 kyslé uhorky
  • 2 sardelové filety (alebo lyžička sardelovej pasty)
  • pár kvapiek worčesterskej omáčky
  • zopár lyžíc kyslej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • citrónová šťava, cukor
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej
  • tarhoňa ako príloha

POSTUP:

roštenka
roštenka
Zdroj: Dobré jedlo Laura Witteková
  1.  Roštenku odblaňte, očistite a nakrájajte na plátky. Ak treba, po bokoch jemne narežte, nebude sa stáčať pri opekaní. Plátky vyklepte medzi pevnejšími igelitovými vreckami.