Postup

 krok

Na menšie kúsky pokrájané mäso posypte mletou údenou paprikou, mletým čiernym korením a gulášovým korením. V širšom hrnci rozpáľte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a opečte. Pridajte ochutené kúsky mäsa, premiešajte a spolu pár minút opekajte.

 krok

Čili papričku nadrobno pokrájajte a spolu s tymianom pridajte k mäsu. Konzervu lúpaných paradajok rozmixujte a spolu s hovädzím vývarom pridajte do hrnca. Uveďte do varu, prikryte pokrievkou a vložte do vyhriatej rúry na 190 °C.

 krok

Asi po 45 minútach mäso odokryte, pridajte scedenú fazuľu, dolejte vývar a vložte späť do rúry asi na 10 minút. Kuskus dajte do misy, zalejte ho vriacim vývarom, prikryte a nechajte 10 minút postáť. Mäkké mäso podľa chuti osoľte a podávajte s kuskusom.

Kategórie