Reklama

Potrebujete rýchlu večeru? Uvarte si túto krémovú brokolicovú polievku

Krémová brokolicová polievka.

Zdroj: Dobré jedlo/Henrieta Vartovník Borowiecka

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Krémová brokolicová polievka je ideálnym spojením zdravia a chutí – je jednoduchá na prípravu a výživná na obed či večeru.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Diétny šalát z tofu a brokolice: Nabitý bielkovinami.

    Krémová brokolicová polievka je ideálna voľba ak sa ponáhľate, no zároveň si chcete vychutnať zdravé a výživné jedlo. Varí sa krátko a výsledok vás očarí! Stačí do nej dať brokolicu, cibuľu, prípadne zemiaky a cesnak, zeleninu povariť vo vývare a všetko rozmixovať do hladkého krému. A čo je najlepšie, pochutí si na nej celá rodina!

    Pre extra krémovitosť môžete pridať trochu smotany alebo mlieka. Zeleninu varte len do zmäknutia, aby si zachovala farbu a živiny. Na záver dochuťte soľou, čerstvým mletým korením a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Brokolica je jednou z najzdravších zelenín, ktorá poskytuje množstvo výhod pre naše zdravie.

    Zázračná brokolica

    Brokolica je bohatá na vitamíny A, C, K a B6, antioxidanty, vlákninu a minerály, čo prispieva k jej mnohým zdravotným benefitom. Pomáha znižovať hladinu cholesterolu, podporuje zdravie srdca, zlepšuje trávenie a detoxikáciu. Obsahuje luteín, ktorý chráni oči, a vďaka vláknine je skvelá pri chudnutí. Brokolica tiež podporuje zdravie pokožky, kostí a môže pomôcť pri prevencii niektorých typov rakoviny. Je to výživná a všestranná zelenina, ktorá prospieva celkovému zdraviu.

    Polievku môžete obohatiť o ďalšie suroviny a tu je zopár rád:

    • Experimentujte aj s ďalšou zeleninou – pridanie hrášku alebo špenátu môže polievke dodať nový rozmer chuti.
    • Pre sýtejšiu verziu ju môžete na konci podávania posypať nastrúhaným parmezánom alebo čedarom, ktoré sa pri teple krásne roztopia.
    • Ak máte radi zmenu, skúste namiesto brokolice použiť aj karfiol, ktorý má jemnejšiu chuť, alebo zmiešať obe zeleniny.

    Krémovú brokolicovú polievku uvarila foodblogerka Henrieta Vartovník Borowiecka, na jej Instagrame nájdete kopec ďalšíchzaujímavých tipov na zdravé a výživné jedlá. Inšpirujte sa. Recept na jej lahodnú, krémovú, bokolicovú polievku nájdete na ďalšej strane.

    Autor článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.