objednať časopis
všetky kategórie

Najlepšie KOLÁČE Z RODINNÉHO STRIEBRA: Nezabudli ste ich piecť?

Žĺtkové rezy

30-40 kúskov, príprava 20 minút, pečenie 25 minút

Žĺtkové rezy.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POTREBUJETE:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 6 bielkov
  • maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu

Na polevu:

  • 6 čerstvých žĺtkov
  • 250 g kryštálového cukru
Bábovka s kakaom je Luciina obľúbená mňamka. Aj na večeru.
Čítajte viac
Budúca mamička Lucia Barmošová: Pečie geniálny hrnčekový koláč!

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Plech na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Maslo s práškovým cukrom vyšľahajte v mixéri na svetlú penu. Mleté orechy zmiešajte v miske s múkou a kypriacim práškom a vmiešajte do maslovej hmoty. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh a zľahka zapracujte do orechového cesta. Rovnomerne naneste na plech a pečte 25 minút.
  2. Žĺtky šľahajte s cukrom v mixéri, až pokým sa cukor úplne nerozpustí a nedosiahnete nadýchanú konzistenciu. Takto pripravenú penu rozotrite na horúci vytiahnutý orechový korpus a nechajte vychladnúť. Krájajte na obdĺžniky a podávajte pri izbovej teplote.

Na ďalšej strane nájdete recept na gaštanovú tortu >>>