Žĺtkové rezy
30-40 kúskov, príprava 20 minút, pečenie 25 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
POTREBUJETE:
- 250 g zmäknutého masla
- 200 g práškového cukru
- 250 g mletých vlašských orechov
- 150 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 6 bielkov
- maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu
Na polevu:
- 6 čerstvých žĺtkov
- 250 g kryštálového cukru
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 180 °C. Plech na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Maslo s práškovým cukrom vyšľahajte v mixéri na svetlú penu. Mleté orechy zmiešajte v miske s múkou a kypriacim práškom a vmiešajte do maslovej hmoty. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh a zľahka zapracujte do orechového cesta. Rovnomerne naneste na plech a pečte 25 minút.
- Žĺtky šľahajte s cukrom v mixéri, až pokým sa cukor úplne nerozpustí a nedosiahnete nadýchanú konzistenciu. Takto pripravenú penu rozotrite na horúci vytiahnutý orechový korpus a nechajte vychladnúť. Krájajte na obdĺžniky a podávajte pri izbovej teplote.
Na ďalšej strane nájdete recept na gaštanovú tortu >>>