Reklama

MEDVEDÍ CESNAK ešte rastie! Urobte si PARÁDNE PESTO podľa známeho šéfkuchára

Pesto z medvedieho cesnaku

Zdroj: shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

"Mám veľmi rád medvedí cesnak, páči sa mi, keď si ho sám alebo s kolegami nazbieram. Robíme z neho pesto, olej, čipsy, práškové korenie a v sezóne varíme polievky, rizoto, chutné nátierky a toto DOKONALÉ PESTO," prezradil Dobrému jedlu oceňovaný šéfkuchár Daniel Marek.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Neviete, čo s PESTOM? Pochutíte si na ňom na raňajkovej HRIANKE

    Daniel Marek patrí medzi TOP šéfkuchárov Slovenska, ocenenie získal v súťaži Gurman Awards a už od detstva vedel, že by chcel byť kuchárom. Z rodnej Dubnice nad Váhom prišiel do Bratislavy – najprv bol pravou rukou šéfkuchára Jaroslava Žídeka v reštaurácii Albrecht a neskôr túto reštauráciu aj sám viedol. V súčasnosti je executive chefom kuchyne trenčianskeho hotela Elizabeth. Jeho pesto si určite namiešajte, bude vám chutiť!

    Pesto z medvedieho cesnaku

    Zdroj: shutterstock

    Pesto z medvedieho cesnaku.

    2 POHÁRIKY, PRÍPRAVA 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g medvedieho cesnaku
    • 50 g píniových orechov
    • 100 g parmezánu
    • 300 ml olivového oleja
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Všetky ingrediencie dajte do kuchynského robota a rozmixujte na pesto.
    2. Po vymiešaní osoľte a okoreňte podľa chuti. Pesto pridávajte do cestovín, ochuťte ním rôzne mäsá, rizoto alebo omáčky. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.