Reklama

Legendárna BÁBOVKA SCHWARZWALD: Je plná čerešní alebo višní a MŇAM!

Fantastická bábovka s čerešňami alebo višňami.

Zdroj: Iva Tišková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Máte doma čerešne alebo višne? Neváhajte ani sekundu a upečte si túto lahodnú bábovku, ktorá sa rozplýva na jazyku!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V júni jedzte ZDRAVÉ ČEREŠNE: Aha, ako veľmi vám prospeje už jedna šálka denne!
    Zdroj: NMH

    Recept na svetoznámu bábovku s višňami alebo čerešňami máme od šikovnej food fotografky a zberateľky receptov z celého sveta Ivy Tiškovej.

    Určite ju vyskúšajte, rozplýva sa na jazyku!

    Zdroj: Iva Tišková

    Fantastická bábovka s čerešňami alebo višňami od Ivy Tiškovej.

    Bábovka Schwarzwald

    1 KUS, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 180 g masla (+ na vymastenie formy)
    • 150 g trstinového cukru
    • 3 vajíčka izbovej teploty
    • 150 ml jogurtu
    • pár kvapiek vanilkového extraktu
    • štipka soli
    • 300 g špaldovej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • višne (alebo čerešne)
    • 4 lyžičky kakaa
    • 7 lyžičiek vriacej vody

    POSTUP:

    1. Zmäknuté maslo s cukrom vymiešajte na penu, po jednom pridávajte vajíčka. Vmiešajte jogurt a vanilku. Soľ, múku a kypriaci prášok preosejte a pomaly zapracujte do cesta.
    2. Do vymastenej formy dajte časť vanilkového cesta a naň uložte ovocie. Kakao zmiešajte s vriacou vodou a prilejte do zvyšku cesta. Kakaové cesto naneste na ovocie, prejdite v ňom špajdľou a prisypte ešte pár višní.
    3. Bábovku pečte pri 180 °C asi 45 minút. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.