Legendárna BÁBOVKA SCHWARZWALD: Je plná čerešní alebo višní a MŇAM!
29. 6. 2024, 13:02

Zdroj: Iva Tišková
Reklama
Máte doma čerešne alebo višne? Neváhajte ani sekundu a upečte si túto lahodnú bábovku, ktorá sa rozplýva na jazyku!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
44 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
V júni jedzte ZDRAVÉ ČEREŠNE: Aha, ako veľmi vám prospeje už jedna šálka denne!Zdroj: NMH
Recept na svetoznámu bábovku s višňami alebo čerešňami máme od šikovnej food fotografky a zberateľky receptov z celého sveta Ivy Tiškovej.
Určite ju vyskúšajte, rozplýva sa na jazyku!
Zdroj: Iva Tišková
Fantastická bábovka s čerešňami alebo višňami od Ivy Tiškovej.
Bábovka Schwarzwald
1 KUS, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 180 g masla (+ na vymastenie formy)
- 150 g trstinového cukru
- 3 vajíčka izbovej teploty
- 150 ml jogurtu
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- štipka soli
- 300 g špaldovej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- višne (alebo čerešne)
- 4 lyžičky kakaa
- 7 lyžičiek vriacej vody
POSTUP:
- Zmäknuté maslo s cukrom vymiešajte na penu, po jednom pridávajte vajíčka. Vmiešajte jogurt a vanilku. Soľ, múku a kypriaci prášok preosejte a pomaly zapracujte do cesta.
- Do vymastenej formy dajte časť vanilkového cesta a naň uložte ovocie. Kakao zmiešajte s vriacou vodou a prilejte do zvyšku cesta. Kakaové cesto naneste na ovocie, prejdite v ňom špajdľou a prisypte ešte pár višní.
- Bábovku pečte pri 180 °C asi 45 minút. Dobrú chuť!