Sú najlepšie v bonboniére! Ale z višní sa dá urobiť oveľa viac.
21. 7. 2017, 10:09 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:15)

Zdroj: Stockfood
Reklama
J7: Višne
- Višňová omáčka
Na miernom ohni uvarte vykôstkované višne s cukrom, vodou a glukózovým sirupom. Najlepšia vec k zmrzline! Môžete pridať aj rum alebo brandy. - K dezertom
Ryžový puding, čokoládový puding či panna cotta – všetky si s višňami skvele rozumejú. - Sušené višne
Čerstvé višne najprv vysušte, potom obaľte v cukre a uložte do vzduchotesnej nádoby. Vydržia až rok. Používajte ich namiesto hrozienok – vynikajúce sú v mafinoch aj v bábovkách. - Sirup
Višne dajte do hrnca a zohrievajte, kým nezmäknú. Nevarte. Preceďte cez sito do hrnca, pridajte cukor a zohrievajte asi 10 minút na 70 °C. - Omáčka k mäsu
upnite ich do višňovej omáčky a prelejte ňou kúsky pečenej kuraciny, pečenú jahňacinu alebo grilované kačacie prsia. Na tento účel sa lepšie hodia zavárané višne, pretože na podlievanie môžete použiť kompótovú šťavu a šťavu z granátového jablka.
Višňový likér
- 450 g višní
- 100 g kryštálového cukru
- 75 cl džinu
- 1 l fľaša so širším hrdlom
- Višne preberte a nechajte len najkrajšie plody. Uložte ich do fľaše. Pomocou lievika na ne nasypte cukor a zalejte džinom.
- Fľašou každý deň potriasajte, aby sa cukor rozpustil. Uložte na chladnom a tmavom mieste. Takto môžete gin ponechať aj tri mesiace, aby získal naozaj višňovú chuť.
- Potom preceďte cez gázu a môžete nechať zrieť ešte tri mesiace. Višne môžete nechať v alkohole aj šesť mesiacov a precediť až potom, ale dlhšie už nie, pretože staré ovocie by pokazilo chuť džinu.