Reklama

Ktorá BARBECUE OMÁČKA je najlepšia? Otestovali sme na vlastných jazykoch! Tu sú výsledky

Barbecue omáčka

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Všetkému, čoho sa dotkne, dodá jemné dymové pohladenie, a preto nesmie chýbať na žiadnej poriadnej grilovačke! Vyskúšali sme štyri rôzne vzorky. Ktorá BBQ bude podľa vašej chuti?

Hodnotili
ĽUBOŠ MEGO

Svojou vyváženou a intenzívnou plnou chuťou umami, prináša jedinečný zážitok z grilovania takmer všetkých druhov mäsa. Zaslúžene, najmä pri použití v rozumnom množstve, bude na vašej grilovačke dominovať.
TATIANA KUBICOVÁ
Barbecue omáčku mám vždy poruke nielen počas grilovacej sezóny, ale celoročne. V dobrom domácom burgeri predsa nemôže chýbať! Ale výborne dochutí aj kuracie či morčacie mäso, a tak si môžeme urobiť grilovačkovú atmosféru hoci aj v decembri.

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

SPAK BARBECUE OMÁČKA

SPAK BARBECUE OMÁČKA
250 ml/1,99 eura
Zloženie:
pitná voda, rajčinový pretlak, cukor, glukózový sirup, kvasný liehový ocot, dextróza, maltodextrín, modifikovaný kukuričný škrob, jedlá soľ, cibuľa, koreniny, aróma, farbivo, stabilizátory, čili, regulátor kyslosti, dymová aróma
Celkový dojem: Najredšia omáčka spomedzi testovaných má na typ BBQ príliš svetlú farbu. Preráža v nej korenistá pikantná aróma a chuť. Omáčka nesie prevažne škoricové chute, ktoré nie sú typické pre BBQ omáčky. Je jednoznačne ovplyvnená prísadami, výrazne zaniká údená aróma a chuť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lepší, než pizza! Domáci POSÚCH môže mať mnoho podôb: Inšpirujte sa

    Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

    THOMY BBQ

    THOMY BBQ
    230 ml/2,29 eura
    Zloženie:
    rajčinové pyré z koncentrátu 52 %, kvasný vínny ocot, cukor, pitná voda, kukuričný škrob, cibuľový prášok, sušený cesnak, koreniny 0,3 % (čili paprika, zázvor, sladká paprika, čierne korenie, koriander), údená jedlá soľ, arómy, dymová aróma, koncentrát citrónovej šťavy.
    Celkový dojem: Najtmavšia a najhustejšia omáčka spomedzi testovaných. Vo vôni dominuje kyslá octová aróma, pri ktorej takmer zaniká očakávaná vôňa údenia. Chuť prevažuje jednoznačne cibuľová a octová, ktorú dopĺňa mierne pikantná. Omáčka nemá vyváženú barbecue chuť.

    Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

    HELLMANS GRILOVACIA OMÁČKA BBQ

    HELLMANS GRILOVACIA OMÁČKA BBQ
    250 ml/2,29 eura
    Zloženie: voda, cukor, ocot kvasný vínny biely, paradajkový pretlak 9 % hmotnosti, melasa, modifikovaný kukuričný škrob, jedlá soľ, worcesterská omáčka, sušená zelenina, dymová aróma, horčicová múka, sušená údená cibuľa, zahusťovadlo, konzervačná látka, arómy
    Celkový dojem: Hustá omáčka svetlejšej farby. Vôňu cítiť najskôr kyslastú octovú, následne ju však vystrieda jemne údená, príjemná a vyvážená barbecue aróma, rovnako je to pri samotnej chuti. V porovnaní s ostatnými je najsladšia, čo však nie je na škodu. Chuť na konci dopĺňa príjemná pikantnosť.

    Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

    HEINZ BARBECUE CLASSIC

    Víťaz testu: HEINZ BARBECUE CLASSIC
    400 ml/2,99 eura
    Zloženie:
    rajčinové pyré, kvasný liehový ocot, cukor, melasa, pitná voda, modifikovaný škrob, jedlá soľ, koreniny, cesnak, zahusťovadlo, dymová aróma, prírodná aróma
    Celkový dojem: Ani riedka, ani príliš tuhá, táto omáčka je tak akurát, aj farbou sa najviac približuje domácej BBQ omáčke. Aróma a chuť sú spočiatku kyslé, neskôr sa dostaví relatívne výrazná údená typická pre omáčky tohto druhu. Vzorka je aj primerane pikantná, čo však príchuť grilovania nepotláča.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.