... večer si teda uvarte dobrú polievku z úrody, ktorú postupne zberáte do pivnice. Alebo si ráno trocha privstaňte a postavte na túto pšenovú alebo inú pohánkovú, ovsenú či ryžovú kašu. Nezabudnite ju však ochutiť koreninami, ktorými sa múdri Číňania zohrievajú už tisícky rokov. Odporúčajú voňavé klinčeky, škoricu, badián aj vanilku. Dobrú chuť a pekný deň.
Pšenová kaša s hruškami, medom a orechmi
Teplé kaše ochuťte medom a čerstvým alebo aj zavareným ovocím.
Zdroj: Shutterstock
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 140 g pšena
- 500 ml mlieka (môžete byť aj mandľové, kokosové...)
- štipka soli
- 2 klinčeky
- 2 hrušky
- poctivý med a podrvené vlašské orechy
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>