objednať časopis
všetky kategórie

Zamiešajte ich večer, ráno natrite na dobrý chlebík a zdravá desiata pre vašich drobcov je hotová za minútu.

Vedeli ste, že keď majú dievčatá priemerne desať a chlapci jedenásť rokov, sú v rastovom špurte? Asi je vám jasné, že okrem génov, vonkajšieho prostredia, napríklad denného svetla, rozhoduje o tom, ako veľmi narastú, práve ich výživa. Schválne, tušíte, čo všetko dnes „zošrotovali“ tie vaše? Tieto nátierky sú zdravé a budú im chutiť na raňajky aj ako desiata, uvidíte...

Tento recept na zdravú bryndzovú nátierku máme od uznávaného slovenského vedca, biológa a milovníka bryndze Viktora Bielika - je fantastická!

Bryndzová nátierka s hráškom

Bryndzovo-hrášková nátierka chutí ako jar!
Bryndzovo-hrášková nátierka chutí ako jar!
Zdroj: Shutterstock

ZA MISKU, PRÍPRAVA 8 MINÚT

Potrebujete:

  • 100 g bryndze (stopercentnej ovčej)
  • 100 g hrášku
  • 1 jarná cibuľka (nasekaná)
  • trocha mlieka

POSTUP:

  1. Bryndzu, čerstvý hrášok (ak použijete mrazený, nechajte ho povoliť) a cibuľku rozmixujte. Keď je nátierka príliš hustá, zrieďte ju trochou mlieka.
  2. Nátierku podávajte s dobrým chlebíkom, ideálne kváskovým. Dobrú chuť!

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>