Vedeli ste, že keď majú dievčatá priemerne desať a chlapci jedenásť rokov, sú v rastovom špurte? Asi je vám jasné, že okrem génov, vonkajšieho prostredia, napríklad denného svetla, rozhoduje o tom, ako veľmi narastú, práve ich výživa. Schválne, tušíte, čo všetko dnes „zošrotovali“ tie vaše? Tieto nátierky sú zdravé a budú im chutiť na raňajky aj ako desiata, uvidíte...
Tento recept na zdravú bryndzovú nátierku máme od uznávaného slovenského vedca, biológa a milovníka bryndze Viktora Bielika - je fantastická!
Bryndzová nátierka s hráškom
Bryndzovo-hrášková nátierka chutí ako jar!
Zdroj: Shutterstock
ZA MISKU, PRÍPRAVA 8 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g bryndze (stopercentnej ovčej)
- 100 g hrášku
- 1 jarná cibuľka (nasekaná)
- trocha mlieka
POSTUP:
- Bryndzu, čerstvý hrášok (ak použijete mrazený, nechajte ho povoliť) a cibuľku rozmixujte. Keď je nátierka príliš hustá, zrieďte ju trochou mlieka.
- Nátierku podávajte s dobrým chlebíkom, ideálne kváskovým. Dobrú chuť!
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>