objednať časopis
všetky kategórie

„Jednoduché, no božské koláčiky z myjavských kopaníc, kraja slivkových sadov, nám piekla celú sezónu. Voňali rozprávkovo a zvrchu neuveriteľne chrumkali,“ zaspomínal si Adam Pavlovčin alias Adonxs. A venoval nám rodinný recept!

„... moja starká bola mimoriadne obetavá a starostlivá žena. Najradšej nás, všetky svoje vnúčatá, mala pri sebe a od rána do večera nám vyvárala, vypekala rôzne dobroty. Od cesteníc z konca prázdnin sme mali zamazané – starká vravievala, že zarýpané – celé ruky aj ústa. Milujem túto spomienku," dodáva Adam.

Hneď, ako nám Adam poslal foto ich domácich cesteníc, slinky nám v Dobrom jedle tiekli prúdom... aha!

Cestenice, ktoré upiekli u Adama doma. Chrumkavé a šťavnaté zároveň. Mňam!
Cestenice, ktoré upiekli u Adama doma. Chrumkavé a šťavnaté zároveň. Mňam!
Zdroj: Archív A.P.

Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>