Reklama

Jarný ŠALÁT PRE HISTAMINIKOV: Známa blogerka ním poteší všetkých, nielen ALERGIKOV!

Zdravý šalát s reďkovkami- vhodný aj pre histaminikov.

Zdroj: Patrícia Molnárová Turiničová

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chutný a výdatný šalát si môžu dopriať aj ľudia s histamínovou intoleranciou, či s alergiou na bielkovinu kravského mlieka.

Recept nám dala známa food blogerka a histaminička Patrícia Molnárová Turiničová z hitjezdravozit.sk: „Tento šalát je môj obľúbený. Len čo sa začne sezóna reďkoviek, robievam ho niekoľkokrát do týždňa," inšpiruje Patrícia.

Anketa

Máte histamínovú intoleranciu?

  • Áno73%
  • Nie26%

Hlasovanie bolo ukončené

"Ako poriešiť dobrý šalát, keď máte zrazu diagnostikovanú histamínovú intoleranciu aj alergiu na bielkovinu kravského mlieka? Jednoducho, a preto vám dávam rovno dva tipy – pre histaminikov, ktorí mliečne výrobky môžu, no musia byť opatrní s tými fermentovanými, aj pre bezmliečnych, ktorí ich nemôžu vôbec, prípadne vegánov," hovorí Patrícia z hitjezdravozit.sk., a páči sa, tu je jej RECEPT:

Reďkovkový šalát

1 PORCIA, PRÍPRAVA 10 MINÚT

Zdroj: Patrícia Molnárová Turiničová

Zdravý šalát s reďkovkami- vhodný aj pre histaminikov.

Potrebujete:

  • 1 viazanička reďkovky
  • 1 jarná cibuľka (a pár stebiel pažítky)
  • 1 uhorka
  • 1 cottage cheese (ak nemôžete mliečne, alebo ste vegáni, použite vegánsky syr a rastlinný jogurt)
  • korenie, soľ

POSTUP:

  1. Reďkovky a cibuľku umyte, nakrájajte na malé kúsky. Uhorku ošúpte a takisto nakrájajte.
  2. Zeleninu osoľte, okoreňte (môžete pridať aj pár stebielok nadrobno nakrájanej pažítky alebo kôpru), primiešajte cottage (rastlinný jogurt a vegánsky syr) a máte hotovo. Dobrú chuť!

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.