Fučka ako od babičky: Vyskúšajte recept známej foodblogerky
25. 2. 2025, 6:04

Zdroj: NMH

Zdroj: Lucia Súkeníková
Šošovicovo-tekvicová polievka s cícerom.
Šošovicovo-tekvicová polievka s cícerom
4 porcie, príprava 20 minút, varenie 30 minút
POTREBUJETE:
- 1 plechovka uvareného cíceru (alebo vopred namočený cícer)
- práškový cesnak podľa chuti
- pol tekvice hokaido alebo maslovej
- údená soľ podľa chuti
-
pol šálky suchej červenej šošovice
- olivový olej
- tekvicový olej (na pokvapkanie)
- rastlinný alebo mliečny jogurt alebo smotana
POSTUP:
-
Cícer zlejte a rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Posoľte ho, posypte sušeným cesnakom a pokvapkajte olejom. Dobre premiešajte. Vedľa neho rozložte na kocky nakrájanú tekvicu, tiež ju ochuťte a spoločne pečte asi 10 – 15 minút.
-
Do hrnca vložte predpečenú tekvicu, červenú šošovicu, cesnak, údenú soľ a zalejte vodou. Priveďte do varu a varte do mäkka. Keď je všetko mäkké, rozmixujte zmes ponorným mixérom.
-
Potom polievku naservírujte do misiek alebo tanierov, ozdobte jogurtom alebo smotanou, posypte upečeným cícerom, pokvapkajte tekvicovým olejom aprípadne posypte aj sušenou bazalkou a čiernym sezamom. Vychutnáte si ju najlepšie horúcu.