Reklama

Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu!

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Ako dieťa som si veľmi obľúbila mamine domáce pirohy. Plnili sme ich zemiakmi alebo lekvárom a bohato preliali maslom,“ s úsmevom spomína skvelá herečka Jana Majeská.

„... vždy sme hádali, ktorý piroh prehryzneme skôr. Sladký lekvárový alebo plnený zemiakmi naslano? No a vďaka vám som si na toto fantastické jedlo opäť spomenula! So svojimi dcérami som pirohy ešte nerobila, takže nás to určite čaká najbližší víkend. Pridajte sa," inšpiruje Janka.

Anketa

Máte dobrý recept na PIROHY?

  • Áno68%
  • Nie18%
  • Teraz už áno13%

Hlasovanie bolo ukončené

A teraz sa pustite do týchto super pirohov...

Pirohy s lekvárom a makom

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Pirohy s lekvárom a makom ako sen.

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 6-8 MINÚT

Potrebujete:

  • 800 g v šupke uvarených zemiakov
  • 1 vajce
  • 280 g hrubej múky
  • soľ
  • lekvár na plnenie
  • práškový cukor a mletý mak na posypanie
  • maslo na poliatie

POSTUP:

  1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Pridajte vajce, múku, štipku soli a vypracujte nelepivé cesto.
  2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Vykrojte okrúhle tvary, v strede ich naplňte hustým lekvárom, preložte napoly a okraje spojte.
  3. Pirohy dajte variť do jemne osolenej vody. Keď vyplávajú, sitkom ich vyberte, posypte makom aj cukrom a polejte rozpusteným maslom. Dobrú chuť!

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.