Reklama

Eliškin VEGÁNSKY KIŠ so špenátom je lahôdka: RECEPT bez vajec nemá chybu!

Dream Farm - regeneratívna organická záhrada, v ktorej majitelia Michal a Eliška pestujú NO DIG metódou s úctou k pôde, pre lepšie životné prostredie a biodiverzitu.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Farmárka Eliška Galisová z Dream Farm v Ňaráde nám venovala parádny vegánsky recept. Cesto na jej kiš nepotrebuje vajce, aby držalo. Vyskúšajte, uvidíte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tromfla špenát aj citróny: Toto je NAJZDRAVŠIA POTRAVINA na svete!
    Zdroj: NMH

    Kiš so špenátom a šampiňónmi

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Dream Farm - regeneratívna organická záhrada, v ktorej majitelia Michal a Eliška pestujú NO DIG metódou s úctou k pôde, pre lepšie životné prostredie a biodiverzitu.

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    Na korpus:

    • 190 g hladkej špaldovej múky
    • trištvrte lyžičky sódy bikarbóny
    • trištvrte lyžičky soli
    • 100 ml rastlinného oleja
    • 3 lyžice vriacej vody

    Na plnku:

    • 1 lyžica olivového oleja
    • 1 cibuľa
    • 190 g šampiňónov
    • 250 g čerstvého špenátu (+ na ozdobu)
    • 1 a pol balíčka tofu s vysokým obsahom bielkovín (alebo extra pevného tofu)
    • 60 ml rastlinného margarínu (rozpusteného)
    • 20 g lahôdkového droždia
    • 2 lyžičky soli
    • pol lyžičky mletého čierneho korenia
    • 60 ml sójového mlieka";i:10;s:38:"70 g vegánskeho syra (nastrúhaného)
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Lahodná ŠPARGĽA, z ktorej nepriberiete: Objavte aj vy túto delikatesu!

      POSTUP:

      1. Zo surovín na cesto vymieste vláčne cesto. Vyvaľkajte ho do kruhu a uložte do vymastenej formy na kiš. Dajte na 10 minút do chladničky. Predhrejte rúru na 200 °C a vložte do nej formu s cestom. Korpus pečte 15-20 minút.
      2. Zatiaľ urobte plnku: Na oleji opražte nakrájanú cibuľu a pridajte šampiňóny nakrájané na kocky. Špenátové listy ľahko sparte horúcou vodou a dobre vyžmýkajte. Primiešajte ich do panvice s hubami a krátko spolu poduste. V mise zmiešajte zvyšné suroviny na plnku. Do zmesi pridajte podusený špenát s hubami a dobre premiešajte. Zmes vylejte na predpečený korpus a dajte piecť na 30-35 minút.
      3. Kiš chutí najlepšie ešte teplý – pred podávaním ho môžete ozdobiť špenátom. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.