Eliškin VEGÁNSKY KIŠ so špenátom je lahôdka: RECEPT bez vajec nemá chybu!
6. 5. 2024, 18:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: MATEJ KALINA
Reklama
Farmárka Eliška Galisová z Dream Farm v Ňaráde nám venovala parádny vegánsky recept. Cesto na jej kiš nepotrebuje vajce, aby držalo. Vyskúšajte, uvidíte!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
41 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Tromfla špenát aj citróny: Toto je NAJZDRAVŠIA POTRAVINA na svete!Zdroj: NMH
Kiš so špenátom a šampiňónmi
Zdroj: MATEJ KALINA
Dream Farm - regeneratívna organická záhrada, v ktorej majitelia Michal a Eliška pestujú NO DIG metódou s úctou k pôde, pre lepšie životné prostredie a biodiverzitu.
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
Na korpus:
- 190 g hladkej špaldovej múky
- trištvrte lyžičky sódy bikarbóny
- trištvrte lyžičky soli
- 100 ml rastlinného oleja
- 3 lyžice vriacej vody
Na plnku:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa
- 190 g šampiňónov
- 250 g čerstvého špenátu (+ na ozdobu)
- 1 a pol balíčka tofu s vysokým obsahom bielkovín (alebo extra pevného tofu)
- 60 ml rastlinného margarínu (rozpusteného)
- 20 g lahôdkového droždia
- 2 lyžičky soli
- pol lyžičky mletého čierneho korenia
- 60 ml sójového mlieka";i:10;s:38:"70 g vegánskeho syra (nastrúhaného)

Video Player is loading.
Lahodná ŠPARGĽA, z ktorej nepriberiete: Objavte aj vy túto delikatesu!POSTUP:
- Zo surovín na cesto vymieste vláčne cesto. Vyvaľkajte ho do kruhu a uložte do vymastenej formy na kiš. Dajte na 10 minút do chladničky. Predhrejte rúru na 200 °C a vložte do nej formu s cestom. Korpus pečte 15-20 minút.
- Zatiaľ urobte plnku: Na oleji opražte nakrájanú cibuľu a pridajte šampiňóny nakrájané na kocky. Špenátové listy ľahko sparte horúcou vodou a dobre vyžmýkajte. Primiešajte ich do panvice s hubami a krátko spolu poduste. V mise zmiešajte zvyšné suroviny na plnku. Do zmesi pridajte podusený špenát s hubami a dobre premiešajte. Zmes vylejte na predpečený korpus a dajte piecť na 30-35 minút.
- Kiš chutí najlepšie ešte teplý – pred podávaním ho môžete ozdobiť špenátom. Dobrú chuť!