Reklama

DOMÁCA MASŤ A chrumkavé oškvarky: Vytopíte ich aj v paneláku

Bravčová masť

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Dajte na naše rady...

Masť bude krásne biela a oškvarky lákavo zlatisté...

Potrebujete:

  • 2 kg bravčovej neúdenej slaniny (mierne prerastenej)
  • 1 lyžička soli
  • 100 ml vody
  • 50 - 100 ml mlieka
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zemiaky, oškvarky a masť a máte skvelé oškvarkové scískance!

    Postup nájdete na ďalšej strane>>

    1. Slaninu nakrájajte na 2 x 2 cm kúsky.

    2. Vložte ich do hrnca s hrubým dnom, osoľte a prilejte vodu. Voda pomôže, aby sa slanina zo začiatku nepripaľovala na dno hrnca

    3. Slaninu zohrievajte na miernom plameni za častého miešania. Postupne sa začne uvoľňovať masť, kúsky slaniny sa budú zmenšovať a zlatnúť.

    4. Vytopenú masť odoberajte a prelievajte cez jemné sitko do pohárov.

    5. Ku koncu ešte znížte teplotu a po lyžičkách prilievajte mlieko. Voda z mlieka sa odparí a mliečny cukor oškvarky jemne osladí a skaramelizuje.

    6. Zo zlatistých oškvarkov ešte v sitku jemne povytláčajte prebytočnú masť a nechajte ich vychladnúť.

    Z oškvarkov pripravte takúto parádnu chuťovku:

    Oškvarková párty hviezda