Na koniec roka niečo výnimočné? Touto hviezdou od nášho kuchára Ľuboša určite zabodujete už na prvý pohľad!

  • Hviezdu môžete naplniť aj strúhaným syrom, bylinkami a paradajkovým pyré podobne ako pizzu.
  • Alebo ju urobte so sladkou makovou, čokoládovou či orechovou plnkou...

OŠKVARKOVÁ PÁRTY HVIEZDA

Postup : Oškvarková hviezda
Zdroj: DOBRÉ JEDLO

 

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 90 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 100-120 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica kryštálového cukru

Na plnku a potretie:

  • 150 – 200 g bravčových alebo kačacích oškvarkov
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • olej
  • 1 hrsť nasekaných byliniek (pažítka, petržlenová vňať, tymian, kôpor)
  • soľ, mleté korenie
  • 1 vajce na potretie
  • biely sezam na posypanie

Vyzerá to na vás priveľmi náročné?  Ľuboš vám rád ukáže ako na to!  Celý postup nájdete vo fotogalérii.

Kategórie