Jarná pórová polievka s bryndzou
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 porcie, príprava 10 minút, varenie 15 minút
Potrebujete:
- 1 - 2 póry
- 1 cibuľu
- 25 g masla
- 500 ml smotany na varenie
- 200 ml mlieka
- štipku muškátového orieška
- talianske bylinky
- 200 g bryndze
- krutóny a plátky mandlí
- soľ, mleté biele korenie
POSTUP
- Póry očistite a nakrájajte na kolieska (bielu a svetlozelenú časť). Cibuľu nakrájajte na drobno.
- V hrnci rozohrejte maslo a pór a cibuľou na na ňom opečte. Trocha póru si vyberte na ozdobu.
- Zalejte smotanou a mliekom, pridajte muškátový oriešok, bylinky, osoľte a okoreňte. Povarte asi 10 minút.
- Do polievky pridajte bryndzu a polievku rozmixujte do hladka.. Polievku ešte prehrejte (nevarte) a dajte do tanierov. Porcie ozdobte pórom, opečenými mandľami a pridajte chlebové krutóny.
Polievky rôznych chutí z Dobrého jedla. Pozrite si v GALÉRII >>>
Najchutnejšie domáce jedlá vždy nájdete v DOBROM JEDLE: