objednať časopis
všetky kategórie

Bryndzová polievka? S krutónmi a mandľami vás milo prekvapí.

Jarná pórová polievka s bryndzou

Pórová polievka s bryndzou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 porcie, príprava 10 minút, varenie 15 minút

Potrebujete:

  • 1 - 2 póry
  • 1 cibuľu
  • 25 g masla
  • 500 ml smotany na varenie
  • 200 ml mlieka
  • štipku muškátového orieška
  • talianske bylinky
  • 200 g bryndze
  • krutóny a plátky mandlí
  • soľ, mleté biele korenie 
Čítajte viac
Tento RECEPT si obľúbite: Lahodná KRÉMOVÁ POLIEVKA s petržlenovými čipsami

POSTUP

  1. Póry očistite a nakrájajte na kolieska (bielu a svetlozelenú časť). Cibuľu nakrájajte na drobno.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a pór a cibuľou na na ňom opečte. Trocha póru si vyberte na ozdobu.
  3. Zalejte smotanou a mliekom, pridajte muškátový oriešok, bylinky, osoľte a okoreňte. Povarte asi 10 minút.
  4. Do polievky pridajte bryndzu a polievku rozmixujte do hladka..    Polievku ešte prehrejte (nevarte) a dajte do tanierov. Porcie ozdobte pórom, opečenými mandľami a pridajte chlebové krutóny.

Polievky rôznych chutí z Dobrého jedla. Pozrite si v GALÉRII >>>

Najchutnejšie domáce jedlá vždy nájdete v DOBROM JEDLE:

Čítajte viac
Jar klope na dvere, preto máme pre vás RECEPT NA JARNÚ POLIEVKU s klíčkami: To je pochúťka!
Slávna cesnačka z Tiktoku. Uvarili sme ju a mali nebíčko v papuľke!
Čítajte viac
Uvarili sme VIRÁLNU CESNAKOVÚ POLIEVKU: Zaslúžene je hitom, inú už neurobíme!
Čítajte viac
Vyskúšajte tento TRADIČNÝ RECEPT už dnes: Melencová POLIEVKA je plná zeleniny a hotová šup-šup
Čítajte viac
Fazuľová POLIEVKA JÓKAI: Veď sú fašiangy, tak si doprajte!
Čítajte viac
Krémová KARFIOLOVÁ POLIEVKA: S chrumkavou hriankou pohladí všetky zmysly

Kategórie