1. ČIPSY
Očistený zeler nakrájajte škrabkou na plátky a vypražte krátko v oleji. Pospyte soľou, paprikou alebo malým množstvom kajenského korenia.
2. REMULÁDA
Jeden z najjednoduchších šalátov. Hrubšie prúžky zeleru zmiešajte s majonézou, dijonskou horčicou, citrónovou šťavou, so soľou, s mletým čiernym korením a cukrom.
3. VOŇAVÁ POLIEVKA
Urobte ju zo zeleru uvareného s cibuľkou, maslom, bobkovým listom a oreganom. Rozmixujte, pridajte smotanu a na vrch dajte chlebové krutóny, pažítku alebo opečené kúsky pancetty.
4. ZELEROVÁ NÁTIERKA
Urobte ju z najemno nastrúhaného zeleru, majonézy, citrónovej šťavy, soli a korenia.
5. RÖSTI
Zeler a zemiak nastrúhajte nahrubo. Pridajte múku, soľ a mladú cibuľku. Pečte malé placky a servírujte ich so zeleninou alebo strateným vajíčkom
Čo ešte môžete robiť so ZELEROM? Pozrite si na ďalšej strane >>>