objednať časopis
všetky kategórie

Nemáte pocit, že kúsok z neho čistíte len vtedy, keď varíte vývar? Je čas na zmenu. V buľve s hrubou šupkou sa kombinuje ľahká korenistá chuť stonkového zeleru s jemnou chuťou petržlenu. Poďte ho variť, dusiť či piecť.

Čipsy so zeleru
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová

1. ČIPSY

Očistený zeler nakrájajte škrabkou na plátky a vypražte krátko v oleji. Pospyte soľou, paprikou alebo malým množstvom kajenského korenia.

Zelerový šalát
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová

2. REMULÁDA

Jeden z najjednoduchších šalátov. Hrubšie prúžky zeleru zmiešajte s majonézou, dijonskou horčicou, citrónovou šťavou, so soľou, s mletým čiernym korením a cukrom.

Zelerová polievka
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

3. VOŇAVÁ POLIEVKA

Urobte ju zo zeleru uvareného s cibuľkou, maslom, bobkovým listom a oreganom. Rozmixujte, pridajte smotanu a na vrch dajte chlebové krutóny, pažítku alebo opečené kúsky pancetty.

Zelerová nátierka
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

4. ZELEROVÁ NÁTIERKA

Urobte ju z najemno nastrúhaného zeleru, majonézy, citrónovej šťavy, soli a korenia.

Zelerové rosti na raňajky
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová

5. RÖSTI

Zeler a zemiak nastrúhajte nahrubo. Pridajte múku, soľ a mladú cibuľku. Pečte malé placky a servírujte ich so zeleninou alebo strateným vajíčkom

Čo ešte môžete robiť so ZELEROM? Pozrite si na ďalšej strane >>>