OD SPORÁKA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
- Na kyslej smotanovej polievke sa nevytvorí šupka, ak do hotovej, ešte horúcej polievky pridáte trochu masla a už ju nemiešate.
- Vylúpané a vysušené vlašské orechy uložte do pohárov na zaváranie, zaviečkujte a nakrátko dajte do hrnca s parou, aby sa poháre uzavreli. Orechy potom vydržia dlho čerstvé a nenachytajú pachy.
- Cesto na zemiakové placky získa výbornú jemnú chuť, ak doň pridáte 1 až 2 čajové lyžičky tvarohu alebo bieleho jogurtu.
- Hrozienka do tvarohového krému alebo do cesta môžete namiesto rumu namočiť aj do medoviny.
- Fašírky sa nebudú pripaľovať, ak ich namiesto v strúhanke obalíte v hrubej krupici. Vďaka tomu sa môžu dlhšie opekať.
Viac rád nájdete na ďalšej strane >>>