objednať časopis
všetky kategórie

Dobré rady a nápady, ktoré uľahčia život v kuchyni a fungujú, sa zídu vždy. Niektoré z nich možno poznáte, ale zopakovať si ich nikdy nezaškodí.

OD SPORÁKA

Zemiakové placky s jarnou cibuľkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
  • Na kyslej smotanovej polievke sa nevytvorí šupka, ak do hotovej, ešte horúcej polievky pridáte trochu masla a už ju nemiešate.
  • Vylúpané a vysušené vlašské orechy uložte do pohárov na zaváranie, zaviečkujte a nakrátko dajte do hrnca s parou, aby sa poháre uzavreli. Orechy potom vydržia dlho čerstvé a nenachytajú pachy. 
  • Cesto na zemiakové placky získa výbornú jemnú chuť, ak doň pridáte 1 až 2 čajové  lyžičky tvarohu alebo bieleho jogurtu.
  • Hrozienka do tvarohového krému alebo do cesta môžete namiesto rumu namočiť aj do medoviny.
  • Fašírky sa nebudú pripaľovať, ak ich namiesto v strúhanke obalíte v hrubej krupici. Vďaka tomu sa môžu dlhšie opekať.

Viac rád nájdete na ďalšej strane >>>