
Jesenný recept ako lusk! Gratinované ZEMIAKY s tekvicou a kozím syrom chutia božsky!
Jesenný recept ako lusk! Gratinované ZEMIAKY s tekvicou a kozím syrom chutia božsky!
Ak hľadáte jednoduchý a chutný sezónny recept, práve ste našli. Tieto gratinované zemiaky budete milovať!
- 70 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 gmalých červených zemiakov
- 300 gžltej tekvice
- 120 gkozieho syra
- 200 mlplnotučného mlieka
- 100 gčedaru
- 1 ksčerstvú bazalku alebo tymian
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolivový olej
Postup
krok
Olivovým olejom zľahka vymažte 2 keramické zapekacie misky.
krok
Zemiaky a tekvicu očistite a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Ukladajte ich striedavo do misiek, aby sa takmer prekrývali. Osoľte a okoreňte. Posypte pomrveným kozím syrom.
krok
Keď uložíte jednu vrstvu, pridajte ďalšiu. Opäť osoľte a okoreňte. Prisypte kozí syr, polejte mliekom a navrch nasypte nahrubo nastrúhaný čedar a bazalku.
krok
Zakryte alobalom a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 40 minút. Potom odkryte a pečte 15 minút, kým gratin nie je upečený do zlatista.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
