„Treba ovládať fígle, mať prax. Napríklad do cesta originálnej neapolskej pizze sa nepridáva olej, lebo v peci na drevo sa pečie len 90 sekúnd. No vy doma takú nemáte, takže pizzu pečiete dlhšie. Olej je tak potrebný, aby cesto zostalo mäkké,“ vysvetľuje Pasquale Maglione, rodák z Neapola, domova pravej pizze. U nás ju podľa vzácnej rodinnej receptúry pečie už viac ako 20 rokov. Doprajte si ju tiež.
Pizza Crudaiola
Pizza z vychýrenej stupavskej pizzerie chutí ako sen.
Zdroj: Archív P.M.
5 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + ODLEŽANIE CESTA, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 500 ml vody
- 25 g soli
- 800 g hladkej múky 00
- 1 g droždia
- 25 g extra panenského olivového oleja
- 400 glúpaných paradajok
- bazalka
- 5 väčších čerstvých paradajok
- oregano
- 600 g mozzarelly fiordilatte (mozzarelly di bufala)
- 200 g sušenej šunky
Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>