objednať časopis
všetky kategórie

„Ako pripraviť dobrú pizzu? Ani to najlepšie cesto a kvalitné suroviny ešte nie sú zárukou. Najdôležitejšie je vedieť upiecť ju,“ hovorí majiteľ vychýrenej pizzerie Il Galeone v Stupave. Upečte ju podľa neho!

„Treba ovládať fígle, mať prax. Napríklad do cesta originálnej neapolskej pizze sa nepridáva olej, lebo v peci na drevo sa pečie len 90 sekúnd. No vy doma takú nemáte, takže pizzu pečiete dlhšie. Olej je tak potrebný, aby cesto zostalo mäkké,“ vysvetľuje Pasquale Maglione, rodák z Neapola, domova pravej pizze. U nás ju podľa vzácnej rodinnej receptúry pečie už viac ako 20 rokov. Doprajte si ju tiež.

Pizza Crudaiola

Pizza z vychýrenej stupavskej pizzerie chutí ako sen.
Pizza z vychýrenej stupavskej pizzerie chutí ako sen.
Zdroj: Archív P.M.

5 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + ODLEŽANIE CESTA, PEČENIE 10 MINÚT

Čítajte viac
Recept na dokonalé BUCHTY SO SLIVKOVÝM LEKVÁROM: Rozchytajú sa ešte horúce

Potrebujete:

  • 500 ml vody
  • 25 g soli
  • 800 g hladkej múky 00
  • 1 g droždia
  • 25 g extra panenského olivového oleja
  • 400 glúpaných paradajok
  • bazalka
  • 5 väčších čerstvých paradajok
  • oregano
  • 600 g mozzarelly fiordilatte (mozzarelly di bufala)
  • 200 g sušenej šunky

Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie