Reklama

Dnes nepečte! Urobte ako dezert túto skvelú ČUČORIEDKOVÚ POLIEVKU!

Čučoriedková polievka.

Zdroj: Shuterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Keď do ovocných polievok pridáte kvalitný biely jogurt, jemný tvaroh či krémový syr, prípadne ich budete servírovať s kopčekom šľahačky alebo zmrzliny, máte parádny dezert za pár minút! Vyskúšate?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TORTA pre všetky MAMY: Je čučoriedkovo-kakaová a UPEČIETE ju ĽAHUČKO! Teaser
    Zdroj: NMH

    Studené ovocné polievky sa v mnohých európskych krajinách považujú za sladkú bodku, osviežujúci dezert po letnom obede. No napríklad Škandinávci si ich pokojne vychutnajú hneď zrána, prípadne namiesto klasickej obednej polievky... veľmi obľúbené sú aj zeleninové studené polievky.

    Vy dnes urobte ako parádnu, zdravú maškrtu túto voňavú polievku z čučoriedok!

    Čučoriedková polievka

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 2 hrnčeky čučoriedok (plus na ozdobu)
    • 2 hrnčeky vody
    • 1 celá škorica
    • štipka mletého kardamómu
    • 2 lyžice medu
    • 1 hrnček mlieka
    • 1 lyžica kukuričného škrobu

    POSTUP:

    1. Umyté čučoriedky dajte do hrnca s vodou. Pridajte škoricu, kardamóm a za stáleho miešania varte 5 minút. Potom vyberte korenie, polievku rozmixujte a prepasírujte cez sitko.
    2. Polievku vráťte na oheň a pridajte mlieko, v ktorom ste rozmiešali škrob. Nechajte prevrieť, odstavte a vmiešajte med. Dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky a môžete podávať. Dobrú chuť!

    Zdroj: Shuterstock

    Čučoriedková polievka ako dezert? Prečo nie!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.