Dnes nepečte! Urobte ako dezert túto skvelú ČUČORIEDKOVÚ POLIEVKU!
2. 7. 2024, 10:08 (aktualizované: 2. 7. 2024, 11:19)

Zdroj: Shuterstock
Keď do ovocných polievok pridáte kvalitný biely jogurt, jemný tvaroh či krémový syr, prípadne ich budete servírovať s kopčekom šľahačky alebo zmrzliny, máte parádny dezert za pár minút! Vyskúšate?
Zdroj: Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Studené ovocné polievky sa v mnohých európskych krajinách považujú za sladkú bodku, osviežujúci dezert po letnom obede. No napríklad Škandinávci si ich pokojne vychutnajú hneď zrána, prípadne namiesto klasickej obednej polievky... veľmi obľúbené sú aj zeleninové studené polievky.
Vy dnes urobte ako parádnu, zdravú maškrtu túto voňavú polievku z čučoriedok!
Čučoriedková polievka
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
- 2 hrnčeky čučoriedok (plus na ozdobu)
- 2 hrnčeky vody
- 1 celá škorica
- štipka mletého kardamómu
- 2 lyžice medu
- 1 hrnček mlieka
- 1 lyžica kukuričného škrobu
POSTUP:
- Umyté čučoriedky dajte do hrnca s vodou. Pridajte škoricu, kardamóm a za stáleho miešania varte 5 minút. Potom vyberte korenie, polievku rozmixujte a prepasírujte cez sitko.
- Polievku vráťte na oheň a pridajte mlieko, v ktorom ste rozmiešali škrob. Nechajte prevrieť, odstavte a vmiešajte med. Dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky a môžete podávať. Dobrú chuť!
Zdroj: Shuterstock
Čučoriedková polievka ako dezert? Prečo nie!