Superrýchly, bez váženia: HRNČEKOVÝ čučoriedkový koláč z acidka
25. 6. 2021, 9:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Naše mlsné jazýčky vám ho odporúčajú.
- Dĺžka prípravy (min): 10
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 hrnčeky acidofilného mlieka
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- pol cup oleja
- pol ks až celý balíček kypriaceho prášku
- 2 až 3 hrnčeky čučoriedok
- 1 ks práškový a vanilínový cukor na posypanie
- 1 ks tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Postup
Krok 1
Všetky suroviny okrem ovocia spolu zmiešame.
Krok 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Posypeme čučoriedkami, prípadne iným ovocím.
Krok 3
Hrnčekový koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia asi 40 minút.
Krok 4
Hotový a vychladnutý hrnčekový koláč posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Aký je rozdiel medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom?