Reklama

Superrýchly, bez váženia: HRNČEKOVÝ čučoriedkový koláč z acidka

hrncekovy

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Naše mlsné jazýčky vám ho odporúčajú.

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 3 hrnčeky acidofilného mlieka
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • pol cup oleja
  • pol ks až celý balíček kypriaceho prášku
  • 2 až 3 hrnčeky čučoriedok
  • 1 ks práškový a vanilínový cukor na posypanie
  • 1 ks tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Postup

Krok 1

Všetky suroviny okrem ovocia spolu zmiešame.

Krok 2

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Posypeme čučoriedkami, prípadne iným ovocím.

Krok 3

Hrnčekový koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia asi 40 minút.

Krok 4

Hotový a vychladnutý hrnčekový koláč posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Aký je rozdiel medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom?