objednať časopis
všetky kategórie

Súhlasíme, mať ju celú zimu v zaváracích pohároch je na nezaplatenie. Ale keď sa pustíte do týchto dobrôt z čerstvej cvikly, budete ich pripravovať aj celý rok. Oplatí sa to - táto zelenina znižuje krvný tlak, prečisťuje, podporuje funkciu mozgu aj pečene..

Cviklovo-chrenová nátierka

Cviklovo-chrenová nátierka
Cviklovo-chrenová nátierka
Zdroj: Dobré jedlo

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, ODLEŽANIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 buľvy predvarenej cvikle
  • 3 lyžice hustej kyslej smotany
  • 2 lyžice nastrúhaného chrenu
  • 2 lyžice nastrúhaného jablka
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • nasekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, bazalka, aj na ozdobu)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • opečený kváskový chlieb na podávanie
Josefove šišky - vraj najlepšie pod slnkom. Recept na ne je priamo v článku.
Čítajte viac
Najlepšie ŠIŠKY POD SLNKOM: BOŽSKÝ RECEPT slávneho cukrára Josefa Maršálka zdieľa celé Česko!

POSTUP:

  1. Cviklu nakrájajte na menšie kusy a rozmixujte tyčovým mixérom. Preložte do misy, pridajte kyslú smotanu, čerstvo nastrúhaný chren a jablko. Dobre vymiešajte.
  2. Cviklovú zmes osoľte, okoreňte, pridajte drvenú rascu a nasekané bylinky podľa vlastného výberu. Premiešajte a nechajte aspoň 30 minút v chlade odležať.
  3. Nátierku nahrubo natrite na opečené polovice kváskového chleba a posypte bylinkami.

Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie