Cviklovo-chrenová nátierka
Cviklovo-chrenová nátierka
Zdroj: Dobré jedlo
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, ODLEŽANIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 4 buľvy predvarenej cvikle
- 3 lyžice hustej kyslej smotany
- 2 lyžice nastrúhaného chrenu
- 2 lyžice nastrúhaného jablka
- 1 lyžička drvenej rasce
- nasekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, bazalka, aj na ozdobu)
- soľ, mleté čierne korenie
- opečený kváskový chlieb na podávanie
POSTUP:
- Cviklu nakrájajte na menšie kusy a rozmixujte tyčovým mixérom. Preložte do misy, pridajte kyslú smotanu, čerstvo nastrúhaný chren a jablko. Dobre vymiešajte.
- Cviklovú zmes osoľte, okoreňte, pridajte drvenú rascu a nasekané bylinky podľa vlastného výberu. Premiešajte a nechajte aspoň 30 minút v chlade odležať.
- Nátierku nahrubo natrite na opečené polovice kváskového chleba a posypte bylinkami.
Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>