Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV
Prečo ich nezavrhnúť?
Sacharidy sú hybná sila našej energie. Ak zanevriete na všetky sacharidy, budete mať nízku hladinu cukru v krvi, budete sa cítiť unavená a môžete dokonca zažívať závraty. Aby ste týmto nepríjemným pocitom predišli, automaticky siahnete po nezdravých snackoch, píše portál Nový Čas pre ženy.
Zdroj: Shutterstock
Prepotrebná vláknina
Druhým veľkým problémom pri vyškrtnutí sacharidov z jedálneho lístka je, že keď nebudete jesť dostatok celozrnných potravín, bude priam nemožné dostať potrebné množstvo vlákniny do svojho jedálnička. Vláknina je pritom základom pre zdravé trávenie a redukuje riziko vzniku rakoviny čriev. Denne by sme mali dostať do tela 30 gramov vlákniny.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Naše najlepšie RECEPTY ZO SLIVIEK: Tieto dobroty milujeme
Pre štíhle bruško
Spravte vo svojom jedálnom lístku zopár chytrých výmen a užívajte si ich benefity. Výskumy totiž potvrdili, že ženy, ktoré príjmu viac vlákniny zo sacharidov s postupným uvoľňovaním, schudnú. Dokonca sa prišlo na to, že tri porcie celozrnných potravín denne vedú k redukcii tuku v oblasti brucha, čo je najproblémovejšia časť väčšiny z nás.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Lečo vie mať veľa podôb: Ktoré vám zachutí najviac?
Ako na to?
Raňajky
Zdroj: Shutterstock
Vymeň granolu za 2 plátky slaniny a 2 vajcia
Prečo? Granola obsahuje sladidlá, aby nám chutila, a teda spôsobuje prudký nárast hladiny cukru v krvi. Takouto výmenou získate extra porciu bielkovín.
Vymeň misku kukuričných lupienkov za misku ovsených vločiek
Prečo? Ovsené vločky udržia hladinu cukru v krvi na konštantnej úrovni, a teda budeme dlhšie sýte.
Vymeň nízkotučný ovocný jogurt za biely jogurt s ovocím
Prečo? Keď si samy pridáte ovocie do jogurtu, budete presne vedieť, koľko ho tam je a vyhnete sa umelým sladidlám.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Pestrofarebné RAŇAJKY: Začnite prázdninový deň takto chutne!
Večera
Zdroj: shutterstock
Vymeň bielu ryžu za hnedú ryžu
Prečo? Hnedá ryža je nabitá vlákninou a antioxidantmi a aj bohatšia na vitamíny a minerály.
Vymeň pšeničné cestoviny za celozrnné cestoviny
Prečo? Keby ste mali zameniť len jednu potravinu zo svojho jedálneho lístka, mali by to byť obyčajné cestoviny za celozrnné. Sú výživnejšie a chutia rovnako.
Vymeň: kel za špenát
Prečo? Oba sú skvelými životabudičmi, avšak špenát je bohatší na vlákninu, bielkoviny a vápnik.
Vymeň: zemiaky za sladké zemiaky
Prečo? Sladké zemiaky neobsahujú tak veľa škrobu a sú bohaté na vitamín A, ktorý je prínosom pre posilnenie imunity a zdravie očí.
Vymeň pšeničné vaječné rezance za rezance soba z hnedej ryže a pohánky
Prečo? Kórejci zistili, že rezance soba dokonca pomáhajú znížiť krvný tlak.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Prázdninové BUCHTY ako od babičky: Recepty na najlepšie PARENÉ, PEČENÉ, DUKÁTOVÉ i PREKLADANÉ
Sladké dobroty a snacky
Zdroj: Shutterstock
Vymeň horkú čokoládu za horkú čokoládu s 90-percentným podielom kakaa
Prečo? Svojou intenzívnou chuťou zaženie chuť na sladké a obsahuje aj dávku antioxidantov.
Vymeň 1 lyžičku cukru za 1 lyžičku stévie
Prečo? Pokiaľ sa cukru nedokážete vzdať úplne, vyskúšajte sladiť stéviou, ktorá nezvyšuje hladinu cukru v krvi tak ako cukor.
Vymeň kúsok piškótového koláča za kúsok ovocného chlebíka
Prečo? Ovocný chlebík sa pečie zvyčajne s hnedým nerafinovaným cukrom a tiež obsahuje aj aromatické koreniny, ako muškátový oriešok alebo škoricu, ktoré naštartujú trávenie.
Vymeň hrsť solených arašidov za hrsť mandlí
Prečo? Mandle sú plné zdravých tukov a pomáhajú redukovať hladinu cukru v krvi a dokonca aj znižovať hladinu cholesterolu.
Vymeň hrsť čučoriedok za hrsť malín
Prečo? Obe sú bohaté na vitamín C, avšak maliny majú vyšší podiel vlákniny, menej cukrov a kalórií.